Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Jurmala Seaside & Lunch fietstocht

Fiets door heerlijk frisse dennenbossen, kom tot rust op de mooie zandstranden, verken het stadje Jurmala met haar karakteristieke houten huizen en geniet van een welverdiende lunch!

De highlights

 • De ideale invulling van een dag tijdens je stedentrip Riga
 • Fiets via een prachtige route van Riga naar de badplaats Jurmala
 • Onder begeleiding van een vriendelijke en ervaren gids
 • Verken het pittoreske stadje Jurmala met haar boetiekjes en cafés
 • Bekijk de mooie authentieke houten huisjes en bouwstijlen
 • Geniet van een heerlijke lunch aan de zee!
 • Betaal makkelijk met cash bij aanvang van de tour in Riga

Dit ga je beleven

De ideale invulling van een dag tijdens je bezoek aan Riga is deze fietstocht naar de badplaats Jurmala! De fietstocht van in totaal ongeveer 50 kilometer (zo'n 25 km heen en 25 km terug) start in Riga en volgt vervolgens een prachtige route door de frisse dennenbossen, duinen en natuur tot je aankomt in Jurmala. In dit pittoreske stadje (de enige badplaats van Letland) kun je heerlijk een dagje vertoeven. Je vindt er leuke boetiekjes, cafés, terrasjes en mooie zandstranden.

Na de fietstocht van Riga naar Jurmala heb je wel een lekkere lunch verdiend! Dit doe je natuurlijk heerlijk ontspannen aan de zee, zodat je weer fris en energiek verder kan. In Jurmala bekijk je met de gids mooie houten huisjes rondom het historische centrum en loop je door de levendige winkelstraat. Ook heb je de mogelijkheid om het openluchtmuseum te bezoeken en de uitkijktoren te beklimmen. De terugweg gaat via dezelfde route met de fiets. Mocht je liever terug gaan met de trein dan is dit geen probleem! Uiteindelijk kom je na een heerlijk dagje bij de zee weer voldaan terug in Riga!

Beoordelingen

8,9
Erg goed

Op basis van 7 beoordelingen

Heel goede gids!!!! Hij nam ruim de tijd(1 uur langer) en beantwoordde heel vriendelijk al onze vragen zodat wij een beter beeld kregen van het land.
8,0
Heel erg leuke fietstocht van Riga naar de badplaats Jurmala. Voorzien van goede fietsen, tip neem de sportievere fiets, met name vanwege de wegen waarop je rijdt. Uiteindelijk 60km gefietst in zo'n 5,5 uur. Met stops in het openluchtmuseum over visserij, de beklimming van een observatietoren en een lekkere lunch aan het strand. De gids is erg enthousiast en weet veel te vertellen over de omgeving. Echt een aanrader als je een dagje Riga uit wil en iets van de omgeving wilt zien!
9,0
Vriendelijke gids met een hoop kennis en een goed verzorgde tocht.
9,0
Op een prachtig zonnige dag zijn we onder leiding van Mark van Riga naar Jurmala gefietst. Via mooie parken naar Jurmala en het strand waar we hebben gelunchd en ook over het strand gefietst. Uitkijktoren beklommen en Openluchtmuseum (wat erg leuk was) bezichtigd. En weer terug gefietst. Totaal ongeveer 55 kilometer maar was goed te doen. De fietsen zijn prima alleen beetje hard zadel. Als we hadden gewild, konden we met de trein terug maar hebben we niet gedaan. De lunch was prima met heerlijke (nationale) bietensoep. Echt heerlijk. Ik beveel deze trip aan. We zijn om 10.30 uur vertrokken en waren om 16.00 uur terug. On a beautiful sunny day and under the guidance of Mark we cycled from Riga to Jurmala. Through beautiful parks we went to the small town Jurmala and the beach where we had lunch and cycled along the beach. We climbed the watchtower and visited the open-air museum, which was fun. And then cycled back. Totally approximately 55 kilometers but was doable. The bikes are fine just little hard saddle. If we had wanted, we could go back by train but we didn't. Lunch was fine with delicious (national) beet root soup. Really delicious. I recommend this trip! We had a pleasant day which lasted from 10.30 to 16.00.
9,0
Riga Bicycle

Riga Bicycle

Als local van Riga weet Kārlis alle highlights, hotspots en bijzondere plekjes van de stad met gemak aan te wijzen. Met Riga Bicycle verzorgen hij en zijn team sinds 2017 leuke fietstours door de stad, om zo te laten zien waarom Riga zo’n unieke stad is.

8,5
49 beoordelingen
5 activiteiten

Inclusief

 • Deskundige lokale gids
 • Ontspannen fietstocht van zo'n 50 kilometer (25 km wanneer je teruggaat met de trein)
 • Lunch aan de zee (sandwiches, water), lunchen in een restaurant is ook mogelijk op eigen kosten
 • Gebruik van goede fiets
 • Treinkaartje terug naar Riga (terug op de fiets kan ook)

Praktische informatie

Jurmala Seaside & Lunch fietstocht location
Taal gids Engels of Duits
Duur 6 uur
Starttijd 10:00
Meeting point Rātslaukums 1, op winkelstraat Rātes pasāža, onder het Stadhuis van Riga (Riga City Hall)