Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Riga

Riga met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Riga met een lokale gids.

Fietsen in Riga

Met de fiets kom je in Riga makkelijk op plekken waar je te voet of met het openbaar vervoer niet snel komt. Riga begint steeds populairder te worden als bestemming voor een korte stedentrip, wat niet zo gek is want in Riga valt genoeg te ontdekken! Van interessante bezienswaardigheden tot leuke activiteiten, in Riga zal je je niet snel vervelen. Fiets heerlijk door de idyllische groene parken, het historische oude centrum met de vrolijk gekleurde huizen en de oude Joodse wijk met de houten huisjes en de herdenkingsmonumenten.

Fietstours in Riga

Boek de leukste fietstours in Riga! Ontdek Riga met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Riga?

Riga is een kleine stad, waardoor je makkelijk overal kan komen met de fiets. Bovendien is het een vlakke stad, dus je fietst zonder problemen en lekker ontspannen naar je hotel of het mooie oude centrum. In het oude centrum zelf is het wat minder fijn fietsen door de keienstraatjes. Benieuwd naar een mooie fotoreportage over fietsen in Riga? Bekijk hier hoe leuk het is om te fietsen door deze mooie stad! In Riga zijn nog niet veel fietspaden, waardoor je vaak de weg moet delen met auto’s. Gelukkig zijn de wegen breed opgezet en is het relatief rustig op de weg, waardoor het fietsen door Riga uitstekend te doen is. Sinds 2013 mag je als fietser ook op de voetgangerspaden fietsen, maar let wel op dat de voetgangers hier wel de baas zijn!

Waar kun je fietsen huren in Riga?

Een fiets huren in Riga is een regelrechte aanrader! Doordat de stad vlak is en klein van opzet is het simpelweg de beste manier om je tijdens je stedentrip te verplaatsen door de stad. Je huurt makkelijk en voordelig een fiets bij één van de vele fietsverhuur winkels waar je naar binnen kunt lopen om een fiets te huren.

Welke fietstours kun je doen in Riga?

Wil je de bezienswaardigheden in Riga op een leuke manier verkennen? Een fietstour is de ideale manier om in korte tijd goed georganiseerd en zonder stress de stad te ontdekken! In Riga kun je verschillende leuke fietstours met een lokale gids doen. De gids vertelt je leuke achtergronden en informatie over de bezienswaardigheden, de historie en cultuur van de stad. Als échte local weet de gids je natuurlijk ook de beste insider tips voor leuke restaurants, cafés, trendy winkelstraten en andere leuke activiteiten in Riga te geven!

Wat is er te doen in Riga?

Met de fiets Riga verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je bezoek aan deze historische stad. Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je de top bezienswaardigheden van Riga ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Riga!