Reizen naar Amsterdam

Handige informatie over reizen in, naar en vanaf Amsterdam per vliegtuig, auto en openbaar vervoer

Reisgids

Vervoer in en naar Amsterdam

Je reis naar Amsterdam goed voorbereiden

Wil je ook zonder stress naar Amsterdam reizen? Een goede voorbereiding is het halve werk! Heb je al nagedacht over hoe je makkelijk van en naar de luchthaven van Amsterdam reist? Of waar je de meest goedkope vliegtickets kunt boeken? Wij hebben de meest handige sites op een rij gezet, zodat jij je stedentrip Amsterdam optimaal kunt voorbereiden!

Vliegen van en naar Amsterdam

De meeste bezoekers aan Amsterdam vliegen via Schiphol Airport. Schiphol heeft een treinstation, waardoor reizigers eenvoudig naar Amsterdam of steden in de omgeving kunnen komen. Ook gaan er diverse shuttlebusjes naar hotels en kan men natuurlijk ook een taxi nemen. Taxi's zijn echter duur. Het reisje van Schiphol naar Amsterdam centraal per trein neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Op Schiphol vliegen vooral KLM, MartinAir en de grotere internationale vliegmaatschappijen. Low-cost maatschappijen vliegen bijvoorbeeld vanaf Rotterdam of Eindhoven. Het vliegveld van Rotterdam ligt op ongeveer 70 kilometer van Amsterdam, het vliegveld van Eindhoven ligt op 120 kilometer afstand. Ook Maastricht Airport is een optie wanneer men naar Amsterdam wil reizen maar de afstand tot het vliegveld daar is liefst 200 kilometer.

Met de taxi reizen van en naar Amsterdam Airport Schiphol

De taxi is een comfortabele en veilige manier om naar je eindbestemming in Amsterdam of ergens anders in Nederland te reizen als je aankomt op Schiphol. Als je bij aankomst niet wilt wachten, niet te veel wil betalen en het prettig vindt als een chauffeur van een gelicenseerde, betrouwbare vervoerder voor je klaar staat, reserveer dan van te voren een taxi. De chauffeur haalt je op het afgesproken meeting point in de luchthaven en brengt je voordelig naar je eindbestemming. Ook een rit van je huis of hotel naar Amsterdam Airport Schiphol is zo geregeld!

Bereken hier eenvoudig de prijs voor je taxirit

Bereikbaarheid per auto

Amsterdam ligt erg centraal. Hierdoor is de stad vanuit veel plekken te bereiken. In- en uit de stad rijden kan via de A1, A2, A4 en A7 en de ringweg A10. Rijden in de stad is minder prettig, door de nauwe steegjes en de weinige plekken waar je goed kunt parkeren. Een geliefde parkeerplek is bij station Duivendrecht of in de buurt van de Arena (het transferium). Amsterdam is bijvoorbeeld prima te bereiken via Antwerpen (158 kilometer en een rit van 1 uur en 40 minuten), Brussel (210 kilometer, 2 uur en 10 minuten rijden) en ook Parijs is goed te doen: 508 kilometer in iets minder dan 5 uur.

Bereikbaarheid per trein en bus

Er zijn negen treinstations in Amsterdam en de internationale treindiensten zijn onder andere naar België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen,etc. Op het Centraal station stoppen de internationale treinen ICE en Thalys. De ICE verbindingen gaan naar Duitsland (en hiervandaan weer naar bijvoorbeeld Denemarken) en de Thalys brengt reizigers in korte tijd naar Parijs maar ook naar Brussel en Keulen. Amsterdam heeft een uitgebreid bus- en tramnetwerk dat goede verbindingen biedt met verschillende delen van de stad en steden in Nederland. Over de afsluitduik gaat bijvoorbeeld een bus naar Friesland, een aardig alternatief voor de trein.

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Amsterdam