Nationaal Historisch Museum

Nationaal Historisch Museum

Om meer te begrijpen van de geschiedenis van Oekraïne is een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum een must. Veel aandacht is er voor het hoogtepunt van het grote Kievse Rijk, in de 11e en 12e eeuw.

Nationaal museum

Over deze spot

Het Nationaal Historisch Museum geeft een uitgebreid overzicht van de interessante geschiedenis van Oekraïne, van de prehistorie tot heden. Het museum werd in 1944 geopend en heeft een enorme collectie archeologische en etnografische voorwerpen, munten, oude boeken en kunstobjecten.

Uiteraard is er veel aandacht voor de 11e en 12e eeuw toen Kiev op het hoogtepunt van zijn macht stond. Kiev-Rusland besloeg toen het grootste deel van het huidige (Europese) Rusland en Oekraïne. De stad Kiev was het economische, culturele en religieuze centrum van Oost-Europa. Je ziet diverse voorwerpen uit die tijd, waaronder schitterende sieraden, gebruiksvoorwerpen, kostuums en religieuze rekwisieten. Ook is er een tentoonstelling over de wapens waarmee de Kozakken streden en de parafernalia van een Kozakkenhoofdman.

Achter het museum leidt een pad naar het hoogste punt van Oud-Kiev. Je hebt er een schitterend uitzicht over het lager gelegen Podol.

Handig om te weten

Website: Nationaal Historisch Museum
Adres: Volodymyrs’ka 2
Openingstijden: 10.00 – 17.00 (woensdag gesloten)
Toegangsprijs: 24Hr

Raadpleeg de website van het Nationaal Historisch Museum voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Kiev plannen

Kiev is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Kiev? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Kiev