Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Rondleiding door de Joodse Wijk

Ontdek de historie, hippe plekjes en bijzondere verhalen

Lokaal & uniek

Rondleiding door de Joodse Wijk

Ontdek de bijzondere wijken Kazimierz en Podgórze in Krakau. Kazimierz (de Joodse wijk) is tegenwoordig een trendy wijk en een artistieke hotspot vol hippe cafés, barretjes, designwinkels en kunstgaleries. Maar deze wijk herbergt ook een verschrikkelijke historie. Met deze wandeltour ontdek je beide kanten van deze wijk en verken je onder begeleiding van de deskundige lokale gids ook de wijk Podgórze (het oude Joodse getto). Een indrukwekkende rondleiding met twee gezichten.
Starttijd 10:00
Meeting point Voorbij de Sint-Adalbertkerk (Kościół Świętego Wojciecha) op de binnenplaats van Grodzka 2 (aan het begin van de straat)
Duur 3 uur
Taal gids Engels

De highlights

  • Verdiep je in de aangrijpende geschiedenis van de Joden in Krakau
  • Ervaar het contrast tussen de huidige hippe wijk en de monumenten en gebouwen vol geschiedenis
  • Onder begeleiding van een deskundige lokale gids
  • Je krijgt een beter beeld van de identiteit van Krakau
  • Een rondleiding met vele gezichten, van hip en cultureel tot historisch en aangrijpend

Dit ga je beleven

Ontdek meer van Krakau met deze indrukwekkende rondleiding door de Joodse wijk. Vandaag de dag is Kazimierz één van de hippe wijken van Krakau, maar de aangrijpende geschiedenis van deze wijk blijft altijd aanwezig. Voor de Tweede Wereldoorlog floreerde de Joodse cultuur in deze wijk, maar met de Holocaust kwam daar een verschrikkelijk einde aan. Onder begeleiding van een ervaren en deskundige lokale gids verken je de twee verschillende gezichten van de wijk.

In het tweede deel van de rondleiding bezoek je de wijk Podgórze. In 1940 werden de Joden door de nazi's van Kazimierz naar Podgórze overgebracht en ontstond het Getto van Krakau (Joodse ghetto). Hier werden 15.000 Joden geplaatst in een wijk waar voorheen 3.000 mensen woonden. Kom meer te weten over deze aangrijpende gebeurtenissen en leer de identiteit van Krakau zo beter kennen. De rondleiding eindigt bij de Oskar Schindlerfabriek, welke je na de rondleiding natuurlijk nog kunt bezoeken.

Inclusief

  • Een deskundige lokale Engelstalige gids
  • Koffiepauze van 30 minuten

Exclusief

  • Eten en drinken
Cool Tour Company Krakow

Cool Tour Company Krakow

Sinds 2005 organiseert Marcin rondleidingen door Krakau. Gedreven door zijn passie voor de stad ontwikkelde hij verschillende thematische rondleidingen langs de highlights, verborgen plekjes en leukste wijken van de stad. Inmiddels beschikt hij over een team van deskundige gidsen en worden er naast wandeltours ook fietstours en Segway tours georganiseerd.

8,0
1 beoordeling
3 activiteiten