Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge

Het kasteel van Sint-Joris torent hoog uit boven Lissabon. Ook dit gebouw werd beschadigd door de aardbeving van 1755, maar delen ervan werden fraai gerestaureerd. Het uitzicht vanaf de kasteelmuren is adembenemend.

Forten en kastelen
Hop-on Hop-off bus Lissabon
Vanaf €16,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Kasteel van Sint-Joris ligt hoog boven Lissabon. Het werd gebouwd door de Moren op de resten van een vesting uit de 5e eeuw toen Portugal werd bewoond door de Visigoten. De Moren werden tijdens de Reconquista (christelijke herovering) in 1147 verdreven door koning Afonso Henriques.

Via de hoofdingang komt u op een groot centraal plein (Praça D'Armas), waar kanonnen staan en een bronzen beeld van Dom Afonso Henriques. Dat beeld is overigens een kopie van het 19e eeuwse origineel dat bij het kasteel Guimarães staat. Aan het plein staan de resten van het Koninklijk Paleis met onder meer de herbouwde Casa Ogival. In die ruimte kun je een multimediavoorstelling (Olissipónia) zien over de geschiedenis van Lissabon. Er is veel aandacht voor de aardbeving van 1755 en de schade die toen werd aangericht aan Lissabon en het kasteel.

Op het hoogste punt – in de noordwesthoek van het complex – ligt het eigenlijke kasteel, met kantelen en tien wachttorens. Bij aanvallen op de vesting was dit het laatste bastion. Trappen leiden naar het hoogste punt vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lissabon. Op een van de torens staat een periscoop waarmee u de hele omgeving goed kunt bekijken.

Binnen de vesting zie je verder de resten van een middeleeuwse kerk en er zijn enkele eethuisjes en souvenirshops.

Handig om te weten

Website: Castelo de São Jorge
Adres: er zijn twee ingangen, aan de Largo do Chão da Feira en aan de Largo do Menino de Deus.
Openingstijden: 09.00-21.00 (november t/m februari tot 18.00)
Toegangsprijs: € 8,50

Raadpleeg de website van Castelo de São Jorge voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Lissabon plannen

Lissabon is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Lissabon? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Lissabon