Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Tips Lissabon

7 tips voor je stedentrip Lissabon!

Een citytrip naar Lissabon is het hele jaar door leuk om te doen. Deze mooie Portugese stad, schitterend gelegen aan de rivier de Taag, is een veelzijdige stad met volop leuke dingen om te zien en doen. De stad is gebouwd op 7 heuvelen, waardoor je vanuit elke hoek weer kunt genieten van indrukwekkende vergezichten. Ter ere van deze 7 heuvelen delen we onze 7 beste Lissabon tips met je!


TIP 1

De Toren van Belém

Deze verdedigingstoren uit de 16e eeuw heeft een belangrijke rol gespeeld in de historie van Portugal, toen het land op het hoogtepunt van zijn macht stond. De vele ontdekkingsreizen die vanuit Lissabon vertrokken zijn op verschillende wijze uitgebeeld in de toren. Ook in de omgeving van de toren zijn veel unieke bezienswaardigheden te bezoeken die te maken hebben met de 'Age of Discovery'. Reden genoeg dus om deze historische Portugese plek te bezoeken!
Lees meer

TIP 2

Lissabon & de Taag

Dat Lissabon een speciale band heeft met water is geen wonder, met de rivier de Taag en de Atlantische Oceaan om de hoek. Naast de Toren van Belém zijn er dus veel plekken die met water te maken hebben en een bezoek zeker waard zijn. De beste manier om deze te ontdekken is met de fiets! Met deze leuke fietstocht neemt een ervaren lokale gids je mee langs de 'water hotspots' van de stad.

Bekijk & boek

TIP 3

Ponte 25 de Abril

Iedereen die in Lissabon is geweest heeft 'm gezien, deze imposante brug over de Taag. Hij heeft wel wat weg van de Golden Gate Bridge in San Francisco, wat niet zo gek is, want het ontwerp van deze Portugese hangbrug is gebaseerd op de brug uit Amerika. Het betalen van de tol wanneer je met de auto bent is het zeker waard, alleen al voor het spectaculaire uitzicht. Probeer wel de drukke spits te vermijden, tenzij je het niet erg vindt om extra lang van het uitzicht te genieten!
Lees meer

TIP 4

Heerlijk Portugees eten

Lissabon heeft op culinair vlak veel te bieden, ook wanneer je budget niet zo groot is. Om de Portugese keuken op z'n best te ontdekken is een foodtour met een lokale gids een echte aanrader. Je bezoekt verrassend leuke food hotspots waar je verschillende Portugese hapjes gaat proeven. Onderweg geeft de gids je natuurlijk tips voor de beste restaurants en barretjes, zo hoef je zelf niet nog uren online te zoeken naar goede restaurants!

Bekijk & boek

TIP 5

De ideale kennismaking met Lissabon

Deze fietstour is ideaal om te doen op de eerste of tweede dag van je bezoek aan Lissabon! Je maakt kennis met verschillende highlights en bijzondere plekken van Lissabon en leert de stad meteen goed kennen. Fiets langs spots zoals het startpunt van de legendarische tram 28 en de mooie Tuin van Estrela! De gids geeft je onderweg natuurlijk de beste insider tips voor de leukste restaurantjes, cafés en lokale specialiteiten shops.

Bekijk & boek

TIP 6

De oude wijk Alfama

Het oudste deel van Lissabon is een wirwar van nauwe stegen, trappen en pleintjes, heerlijk om in te verdwalen! Deze wijk biedt je een prachtige kijk in het verleden van Lissabon. Daarnaast vind je hier gezellige restaurants, traditionele fadobars en leuke cafés met goede espresso. Alfama is een levendige culturele plek met een heerlijk authentieke sfeer. Onze restaurant tip is Pateo 13, hier krijg je een goede portie traditioneel Portugees eten!
Lees meer

TIP 7

Lissabon verkennen met een e-car

Dit is zonder twijfel een bijzondere ervaring waarbij je op een leuke manier de bezienswaardigheden van Lissabon kunt verkennen. Met de compacte elektrische auto Twizy manoeuvreer je makkelijk door de smalle straatjes en trotseer je de heuvels van Lissabon met gemak. Je volgt voor een groot deel de Taag richting de Atlantische Oceaan en rijdt langs spots zoals de Torre de Bélem, het Monument van de Ontdekkingen, Mosteiro dos Jerónimos en de Ponte 25 de Abril.

Bekijk & boek