Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Tips Lissabon

7 tips voor je stedentrip Lissabon!

Een citytrip naar Lissabon is het hele jaar door leuk om te doen. Deze mooie Portugese stad, schitterend gelegen aan de rivier de Taag, is een veelzijdige stad met volop leuke dingen om te zien en doen. De stad is gebouwd op 7 heuvelen, waardoor je vanuit elke hoek weer kunt genieten van indrukwekkende vergezichten. Ter ere van deze 7 heuvelen delen we onze 7 beste Lissabon tips met je!


TIP 1

De Toren van Belém

Deze verdedigingstoren uit de 16e eeuw heeft een belangrijke rol gespeeld in de historie van Portugal, toen het land op het hoogtepunt van zijn macht stond. De vele ontdekkingsreizen die vanuit Lissabon vertrokken zijn op verschillende wijze uitgebeeld in de toren. Ook in de omgeving van de toren zijn veel unieke bezienswaardigheden te bezoeken die te maken hebben met de 'Age of Discovery'. Reden genoeg dus om deze historische Portugese plek te bezoeken!
Lees meer

TIP 3

Ponte 25 de Abril

Iedereen die in Lissabon is geweest heeft 'm gezien, deze imposante brug over de Taag. Hij heeft wel wat weg van de Golden Gate Bridge in San Francisco, wat niet zo gek is, want het ontwerp van deze Portugese hangbrug is gebaseerd op de brug uit Amerika. Het betalen van de tol wanneer je met de auto bent is het zeker waard, alleen al voor het spectaculaire uitzicht. Probeer wel de drukke spits te vermijden, tenzij je het niet erg vindt om extra lang van het uitzicht te genieten!
Lees meer

Culinair Lissabon

De Smaken van Lissabon Food Tour

Heerlijk, al die Portugese smaken en geuren! Met deze food tour ga je de gastronomie van Lissabon ontdekken. Een heerlijke proeverij langs de food hotspots van de stad. Verdiep je in de Portugese keuken en voel je een echte local!

Bekijk & boek

De ideale kennismaking

Ontdek Lissabon fietstour

Deze fietstour (met Nederlandse gids) is ideaal om te doen op de eerste of tweede dag van je bezoek aan Lissabon! Je maakt kennis met verschillende highlights en bijzondere plekken van Lissabon en leert de stad meteen goed kennen.

Bekijk & boek

TIP 6

De oude wijk Alfama

Het oudste deel van Lissabon is een wirwar van nauwe stegen, trappen en pleintjes, heerlijk om in te verdwalen! Deze wijk biedt je een prachtige kijk in het verleden van Lissabon. Daarnaast vind je hier gezellige restaurants, traditionele fadobars en leuke cafés met goede espresso. Alfama is een levendige culturele plek met een heerlijk authentieke sfeer. Onze restaurant tip is Pateo 13, hier krijg je een goede portie traditioneel Portugees eten!
Lees meer

TIP 7

Lissabon verkennen met een e-car

Dit is zonder twijfel een bijzondere ervaring waarbij je op een leuke manier de bezienswaardigheden van Lissabon kunt verkennen. Met de compacte elektrische auto Twizy manoeuvreer je makkelijk door de smalle straatjes en trotseer je de heuvels van Lissabon met gemak. Je volgt voor een groot deel de Taag richting de Atlantische Oceaan en rijdt langs spots zoals de Torre de Bélem, het Monument van de Ontdekkingen, Mosteiro dos Jerónimos en de Ponte 25 de Abril.

Bekijk & boek