Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Lissabon

Wil je Lissabon gaan verkennen met de fiets? Ontdek hier de leukste fietsroutes, fietstours en fietstochten en fiets heerlijk door Lissabon!

Fietsen in Lissabon

Lissabon is een stad vol historie en beweging. Zie de inwoners samen zitten op mooie zitbanken of aan de oevers van de Taag. Ontdek de schilderachtige, kleine straatjes met de vele cafeetjes en restaurants. Bekijk de hele stad vanuit het Parque Eduardo VII, fiets langs prachtige straatjes, de Taag en het havengebied. Vergeet vooral niet de lokale pasteitjes te proeven. En verwonder je over het geweldig uitzicht van allerlei prestigieuze historische gebouwen. Meer dan genoeg bijzondere bezienswaardigheden om te ontdekken. Het is misschien geen échte fietsstad, maar met een leuke fietstour met e-bikes fiets je comfortabel door de sfeervolle straatjes van Lissabon!

Fietstours in Lissabon

Fiets heerlijk door Lissabon en ontdek alle highlights & verborgen geheimen van de stad. Met deze fietstours in Lissabon verken je Lissabon met een gids vol expertise & passie voor de stad

Hoe fietsvriendelijk is Lissabon

Wil je deze sfeervolle stad van de 7 heuvelen met haar prachtige architectuur en het bruisende uitgaansleven op een unieke manier ontdekken? Fietsen in Lissabon wordt steeds populairder. Door de aanleg van goede fietspaden, het aanpassen van maximumsnelheden voor auto’s en de aanleg van verkeersdrempels, is het fietsen veel veiliger geworden. Zo fiets je makkelijk van Baixa, met het Rossio plein en de koninklijke residentie, die uit de tijd dateert dat Portugal nog geen republiek was, naar het historische centrum Descobertas-Belem-Jerónimos. Een van de bekende fietspaden in Lissabon is de Poetry Bike Lane, via deze route kun je van de wijk Baixa naar Belem fietsen langs de rivier de Tejo. Fiets 's avonds ook eens naar de Barrio Alto, een Boheemse wijk, waar je ontspannen kunt luisteren naar weemoedige fadomuziek.

Fietstours in Lissabon

Met deze leuke fietstours ontdek je Lissabon en de indrukwekkende omgeving ontspannen met uitstekende e-bikes en een leuke lokale gids. Je ontdekt het beste van de stad en krijgt handige tips voor de rest van je stedentrip. Je kunt kiezen uit fietstours in Lissabon, prachtige fietstochten in de omgeving van Sintra, Cascais en nabijgelegen natuurparken. Of combineer een fietstocht met een verrassend leuke SUP workshop!

Fietsen huren in Lissabon

Ondanks dat het centrum van Lissabon niet erg geschikt is om met de fiets te gaan verkennen is het wel erg leuk om met een gehuurde fiets een fietstocht door de omgeving te doen.