Tram 28

Tram 28

Tram 28 is één van de bekende iconen van Lissabon. Deze wereldberoemde tramlijn neemt je mee langs een prachtige route door de oude wijken van de stad. Met de vele steile, nauwe straatjes en scherpe bochten is de klassieke Remodelado tram uit 1930 de enige tram die deze route af kan leggen. Een ritje in deze historische tram is het dan ook dubbel en dwars waard!

Tram en metro
De Historische Tram 28: Hop-on Hop-off
Vanaf €20,00
Koop tickets

Over deze spot

Een absoluut icoon van Lissabon, die zo herkenbare gele tram 28. Al in 1873 werd de eerste hand gelegd aan het tramnetwerk, met de eerste paardentramlijn van de stad. De eerste elektrische tramlijn werd in 1901 in gebruik genomen, waarmee de opmars van het tramnet in Lissabon pas echt begon. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar tramlijnen in gebruik. Toch vervult de tram nog een belangrijke rol voor Lissabon.

Mede door de ligging van Lissabon, dat gebouwd is op zeven heuvelen, is de klassieke tram een ideale manier om de smalle, steile straatjes en krappe bochten te bedwingen. Van de vijf lijnen die nog in gebruik zijn gaan er dan ook vier de heuvels op. Lijn 12E, 18E, 25E en 28E voeren je langs mooie routes en door leuke sfeervolle straatjes. Het meest populair is natuurlijk tram 28! Deze lijn is vandaag de dag een echte toeristische attractie, vooral omdat het zo'n mooie route heeft door de historische wijken van de stad.

De route van tram 28 brengt je door de historische wijken Baixa, Graça en Alfama. Je krijgt dus een fantastische indruk van Lissabon, terwijl de tram het harde werk doet en zich bekwaam door de scherpe bochten manoeuvreert. Onderweg zie je verschillende highlights van Lissabon, waaronder de Sé de Lisboa en het uitkijkpunt Miradouro de Santa Luzia. Een ritje in deze tram is dan ook een echte aanrader tijdens je bezoek aan de stad. Houd er wel rekening mee dat er in de drukke zomermaanden een rij kan staan voor een ritje.

Handig om te weten

Website: Reisschema Tram 28
Startpunt: Praça do Martim Moniz
Vertrektijden: De eerste tram vertrekt dagelijks rond 06:00, de laatste tram rond 22:00
Toegangsprijs: € 2,85 voor een enkeltje

Raadpleeg de website voor actuele prijsinformatie en vertrektijden.

Advertentie

Je stedentrip Lissabon plannen

Lissabon is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Lissabon? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Lissabon