La Rambla

La Rambla

Iedere bezoeker van Barcelona struint minimaal één keer over de beroemdste boulevard van de stad. Omzoomd door bomen en bevolkt door straatartiesten van uiteenlopend niveau is dit een plek die dag en nacht bruist. Loop ook eens een zijstraatje in, al was het maar omdat daar de prijzen voor drankjes lager liggen.

Boulevard
Hop-on Hop-off bus Barcelona
Vanaf €29,00
Koop tickets

Over deze spot

Dé boulevard van Barcelona is de Rambla, die loopt vanaf de haven naar de Plaça de Catalunya dwars door het oude centrum van de stad. Het is een prachtige boulevard waar vele bomen staan die in de hete zomermaanden welkome schaduw geven. Het is niet zozeer een straat om te winkelen – grote warenhuizen en modewinkels vindt u elders in Barcelona – maar wel om te flaneren, een drankje te drinken of te kijken naar een van de straatartiesten.

Aan de Rambla ligt de overdekte markt La Boqueria, een kleur- en geurrijk gebeuren waar groenten, fruit, vis en vlees hoog opgestapeld liggen. U kunt er ook een hapje eten, vooral vis en andere zeevruchten zijn aan te raden.

Aan de Rambla vindt u verder het Liceu Theater uit 1847. Het is schitterend gerestaureerd en alleen al daarom de moeite van een bezoek waard. Er worden vooral operavoorstellingen gehouden. Wie zo’n voorstelling wil bijwonen moet wel ver van tevoren een plaatsje bespreken.

Eigenlijk bestaat La Rambla uit verschillende delen en daarom wordt ook wel van de Ramblas (meervoud) gesproken. Bij het zuidelijke deel, vak bij de haven, ligt La Plaça Reial. Volgens velen is dat een van de mooiste pleinen ter wereld met straatlantaarns ontworpen door – hoe kan het anders – Antonio Gaudí.

Iedere toerist bezoekt minimaal 1x de Rambla. Daardoor heeft de boulevard een grote aantrekkingskracht op zakkenrollers. Let op uw spullen is het devies! Verder liggen de prijzen voor eten en drinken op de Rambla hoog, in de zijstraten kun je voordeliger terecht.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Barcelona plannen

Barcelona is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Barcelona? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Barcelona