Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Córdoba

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Córdoba met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Córdoba

Een historische stad zoals Córdoba geeft je een uniek kijkje in oude beschavingen en culturen. Wist je dat Córdoba ooit een van de grootste steden in de wereld was? Slenter door de straatjes en bewonder de oude huizen en gebouwen. Of kies voor een rondleiding met een gids en luister naar de boeiende verhalen en leuke weetjes. Gegarandeerd dat je van Córdoba gaat houden. Casco Viejo is de oude stad van Córdoba en de eerste plek die je moet gaan verkennen. Bezoek ook de overdekte markt Mercado Victoria, mooi gelegen in Jardines de la Victoria. Een evenement dat niet mag ontbreken op je lijstje is Patios de Córdoba. Dit kleurrijke festival vindt ieder jaar plaats in mei. De huizen en binnenplaatsjes in de oude binnenstad zijn dan prachtig versierd met bloemen. Ontdek hier de leukste activiteiten in Córdoba.

Fietstours in Córdoba: Ontdek alle hoogtepunten

Met een fietstour ontdek je Córdoba op een ontspannen en verrassend leuke manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Córdoba. Hier vertelt de lokale gids je interessante weetjes en achtergrondinformatie. Tijdens het fietsen krijg je ook nog eens de beste tips voor de rest van je verblijf in Córdoba.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Verken de bijzondere plekjes van Córdoba

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals de Romeinse Brug? Of een gezellige wandeling door het historische centrum van Córdoba doen? Doe een rondleiding met een leuke Nederlandse gids!
Ontdek alle rondleidingen

Tapas tours: Proef de heerlijke tapas van Córdoba

Wel Córdoba bezoeken, maar niet de lekkere lokale tapas proeven? Je mist wat. Gezellige authentieke tapasbarretjes, gepassioneerde chefs en je onderdompelen in de lokale cultuur. Dat ga je beleven met deze tapas tours. En je proeft natuurlijk de lekkerste tapas!
Ontdek alle tapas tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Córdoba

Ontdek

Ontdek Córdoba met échte

Geniet

Ervaar het beste van Córdoba en geniet volop van je citytrip

Over Córdoba

Córdoba
In Córdoba voel je de historie. Ooit was dit één van de grootste steden ter wereld, waardoor je vandaag de dag nog fraaie monumenten uit het rijke verleden aantreft in de stad. Vooral de Kathedraal van Córdoba (Mezquita) in het historische centrum is indrukwekkend. Wist je dat deze kathedraal origineel een moskee was, gebouwd rond 784? Het gehele historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kun je dan ook gerust een dag slenteren door de gezellige straatjes. In de zomer wordt het warm in Córdoba, de gemiddelde jaartemperatuur is met zo’n 24,6 één van de hoogste van Europa. Naast de Mezquita zijn ook bezienswaardigheden zoals Plaza de la Corredera, de Romeinse Brug over de rivier Guadalquivir en de Alcázar (Alcázar de los Reyes Cristianos) een bezoek meer dan waard.