El Retiro

El Retiro

Dit grote stadspark is een groene oase in Madrid. Vooral in het weekend is het er druk. Het park is fraai aangelegd met onder meer een grote vijver waar u roeibootjes kunt huren. Ook worden er tentoonstellingen gehouden.

Stadspark
Hop-on Hop-off bus Madrid
Vanaf €21,00
Koop tickets

Over deze spot

Wat het Central Park is voor New York en het Vondelpark voor Amsterdam, is Parque del Buen Retiro voor Madrid. Het ligt vlak achter het Prado Museum en is het populairste park van de stad. Vooral op zondag bezoeken Madrilenen dit park om te wandelen, te kijken naar de talloze straatartiesten of om een spelletje jeu de boules (petanca) te spelen.

Het park hoorde oorspronkelijk bij een koninklijk paleis dat koning Filip IV in 1632 liet bouwen. In 1868 werd het voor het publiek opengesteld. Het paleis werd grotendeels verwoest tijdens de oorlogen met Napoleon. Twee gebouwen zijn bewaard gebleven. In het ene huist een legermuseum (Museo del Ejército), in het andere gebouw (Casón del Buen Retiro) zijn schilderijen uit de 19e en 20e eeuw tentoongesteld, onder meer werk van Joaquín Sorolla.

Een van de opvallendste gebouwen is het Palacio de Cristal, dat in 1887 gebouwd werd naar het voorbeeld van het Crystal Palace in Londen. Het was bedoeld als onderkomen voor tropische planten uit de Filippijnen, maar tegenwoordig worden er wisselende tentoonstellingen gehouden. Ook het ernaast gelegen Palacio de Velázquez is een tentoonstellingsruimte.

Het park is grotendeels aangelegd in Franse stijl, met onder meer een rozentuin en vele beelden. Een van de opmerkelijkste beelden is El Angel Caído, mogelijk het enige beeld ter wereld gewijd aan een gevallen engel.

Aan de noordkant van het park ligt een groot meer. Je kunt er roeibootjes huren en in het weekend gebeurt dat dan ook op grote schaal. Verder zijn er restaurantjes en bars (terrazas) waar u de dorst kunt lessen of een snack kunt eten.

Handig om te weten

Website: El Retiro
Adres: ten oosten van het stadscentrum, hoofdingang aan het Plaza de la Independente
Openingstijden: 06.00-00.00
Toegang: gratis

Raadpleeg de website van El Retiro park voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Madrid Card

Met de Madrid Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Madrid Card hier direct voordelig online.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Madrid plannen

Madrid is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Madrid? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Madrid