Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Madrid

Faro de Madrid

Lokaal & uniek

Faro de Madrid

Het Faro de Madrid (ook wel Faro de Moncloa) werd gebouwd in het jaar dat er grote evenementen in Spanje plaatsvonden: Madrid zelf was dat jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, in Barcelona werden de Olympische Zomerspelen gehouden, en Sevilla was het toneel van de Wereldtentoonstelling. Er werd een toren gebouwd om de feestelijkheden op te luisteren en die toren werd 92 meter hoog (naar het jaar 1992).

De Faro is een toonbeeld van moderne architectuur, ontworpen door Perez Arroyo. U gaat met een lift naar het uitkijkplatform, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op de vloer staat aangegeven waar de belangrijkste attracties van de stad zich bevinden. Op een heldere dag kun je zelfs de bergtoppen van de Guadarramas zien, bijna 100 kilometer ver. Deze attractie trekt overigens niet veel toeristen, omdat de Faro buiten het centrum van Madrid staat.

Vlak bij de Faro staat de Arco de la Victoria, een overblijfsel van dictator Franco. Deze triomfboog lijkt ouder dan hij is, het 40 meter hoge bouwwerk werd voltooid in 1956 om Franco’s overwinning in de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) te vieren. Veel Spanjaarden worden niet graag herinnerd aan de jaren onder Franco. De Arco de la Victoria wordt in de volksmond daarom Puerta de Moncloa genoemd, alsof het om een stadspoort zou gaan. De poort is overigens niet open voor publiek.

Faro de Madrid
Adres: AvenidaArco de la Victoria , 2
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 09.30-20.30 (let op, de toren is vaak gesloten voor werkzaamheden)
Toegangsprijs: € 3,00

Raadpleeg de website van Faro de Madrid voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Madrid Card

Met de Madrid Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Madrid Card hier direct voordelig online.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Madrid of de meest voordelige vliegtickets naar Madrid met deze handige prijsvergelijkers.