La Cibeles

La Cibeles

Dit is een van de mooiste pleinen van Madrid met in het midden de fontein ‘La Cibeles’, een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. Verder staan rond het plein enkele van de fraaiste gebouwen van de Spaanse hoofdstad.

Pleinen en straten
Hop-on Hop-off bus Madrid
Vanaf €21,00
Koop tickets

Over deze spot

Madrid heeft vele mooie pleinen, maar Plaza de la Cibeles is zonder twijfel een van de mooiste. Op dit plein staat de fontein ‘La Cibeles’, een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid, in het bijzonder graan. Bij ons is ze beter bekend als Ceres. De godin zit op een strijdwagen voortgetrokken door twee leeuwen. Als voetbalclub Real Madrid een belangrijke trofee wint is dit de plek voor de fans om feest te vieren.

Maar het is niet alleen de fontein die dit plein tot een van de mooiste van Madrid maakt. Ook de gebouwen eromheen zijn de moeite waard. Het meest prominent is het Palacio de Communicaciones, dat inderdaad veel weg heeft van een paleis maar gewoon het hoofdkwartier is van de Spaanse posterijen. Het werd gebouwd tussen 1905 and 1917 en wordt door sommigen ook wel ‘de bruidstaart’ genoemd. In het gebouw is een post- en telegraafmuseum, dat de ontwikkeling van communicatie sinds de 18e eeuw belicht.

Verder heeft ook de Spaanse Bank zijn hoofdkwartier aan dit plein. Het is een enorm gebouw, oorspronkelijk uit 1891 maar in 1936 en in 1975 zijn er vleugels aan toegevoegd. Het goud van de centrale bank wordt bewaard in een kelder 30 meter onder de grond. Vroeger werd deze kelder bij dreiging onder water gezet.

Aan de oostkant van het plein staat het barokke Palacio de Linares. Het werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd door een schatrijke bankier. Volgens de geruchten waart zijn geest er nog altijd rond…

Plaza de la Cibeles ligt aan het einde van Paseo de Recoletos, een boulevard die naar de Plaza de Colón loopt.

Madrid Card

Met de Madrid Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Madrid Card hier direct voordelig online.

Advertentie

Je stedentrip Madrid plannen

Madrid is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Madrid? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Madrid