Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Madrid

Plaza Mayor

Hoogtepunten

Plaza Mayor

Dit plein ligt in het hart van Madrid, maar de Plaza Mayor lag in de middeleeuwen buiten de stadsmuren en heette toen Plaza de Arribal. Het was destijds het toneel van gruwelijke taferelen en grote feesten: publieke verbranding van ongelovigen en executies, maar ook stierengevechten, riddertoernooien en koninklijke bruiloften. Verder werd er markt gehouden op het plein en de straten eromheen. De namen van die straten herinneren nog aan welke bedrijven er waren gevestigd: Calle de Cuchilleros (messen), Calle de Lechuga (groenten), Calle de Fresa (fruit), and Calle de Botoneros (knopen). Het plein brandde maar liefst drie keer tot de grond toe af, in 1631, 1672 en 1790.

Na de laatste brand werd het plein volledig herbouwd door architect Juan de Villanueva. Het grote plein van zo’n 100 x 120 meter wordt omgeven door zuilengalerijen met winkels, restaurants en bars. Op het plein zelf zijn straatmuzikanten en portrettekenaars in de weer. Wel onderhandelen over de prijs voordat u akkoord gaat met het tekenen van uw portret!

Er is geen gemotoriseerd verkeer toegestaan op de Plaza Mayor. Dit plein is dus een oase van rust in het soms chaotische Madrid. Op zondagmorgen wordt er een postzegel- en muntenmarkt gehouden en rond de Kersttijd is het plein het toneel van een grote kerstmarkt. Dan worden er ook trucjes verkocht voor Día de los Inocentes, de Spaanse versie van 1 april. Die dag valt op 28 december.

Madrid Card

Met de Madrid Card krijg je gratis toegang of kortingen op vele musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen om te doen! Koop de Madrid Card hier direct voordelig online.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Madrid of de meest voordelige vliegtickets naar Madrid met deze handige prijsvergelijkers.