Museo Arqueológico

Museo Arqueológico

In Andalusië zijn veel archeologische vindplaatsen. Uit de Romeinse tijd, maar ook van ver daarvoor. In dit archeologisch museum zie je onder meer de schat van El Carambolo, gouden sieraden uit de 6e eeuw v. Chr.

Archeologisch Museum
Hop-on Hop-off Bus Sevilla
Vanaf €20,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Archeologisch Museum van Sevilla is gevestigd in een neoklassiek gebouw, een voormalig paviljoen van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Het heeft een van de belangrijkste archeologische verzamelingen van Spanje.

De trots van het museum is de schat van El Carambolo: een collectie schitterend bewerkte gouden sieraden uit de 6e eeuw v. Chr. Waarschijnlijk behoorden die sieraden aan inwoners van de verdwenen stad Tartessus die in de monding van de Gualdaquivir lag.

Een andere belangrijke archeologische vindplaats bij Sevilla is Itálica, de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus. Het was de eerste vestiging van de Romeinen in Spanje en concurreerde sterk met het inheemse Sevilla dat toen Hispalis werd genoemd. Hadrianus deed er veel aan om zijn stad te verfraaien en een belangrijke rol toe te bedelen, maar in de derde eeuw speelde Hispalis toch weer de eerste viool. In het museum zijn tal van objecten uit Itálica tentoongesteld, waaronder mozaïeken en borstbeelden van Trajanus, Hadrianus en de godin Diana.

Handig om te weten

Website: Museo Arqueológico
Adres: Plaza de América
Openingstijden: 09.00-19.30 van half september t/m half juni (tot 15.30 daarbuiten, maandag gesloten)
Toegangsprijs: gratis voor EU ingezetenen, anders € 1,50

Raadpleeg de website van het Archeologisch Museum Sevilla voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Sevilla plannen

Sevilla is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Sevilla? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Sevilla