Plaza de Toros

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros is de oudste en zeker een van de mooiste arena’s voor stierengevechten in Spanje. Om een torero aan het werk te zien moet u tussen april en september in Sevilla zijn, dat is het seizoen voor de stierengevechten.

Stadions en arena's
Hop-on Hop-off Bus Sevilla
Vanaf €20,00
Koop tickets

Over deze spot

In de voormalige havenwijk El Arenal bepaalt Plaza de Toros het beeld. Het is het oudste en zeker een van de mooiste stadions voor stierengevechten in Spanje. De bouw – in de 18e eeuw – duurde tientallen jaren.

Het seizoen loopt van de Feria de Abril tot september. Die Feria de Abril vallen zoals de naam al zegt in april. Officieel begint de feestweek op de tweede zondag na Pasen, maar bij een late Pasen wordt daar wel eens van afgeweken. De feestelijkheden moeten tenslotte in april plaatsvinden. Het feest begint met een optocht van koetsjes rond en door de Plaza de Toros. Het festivalterrein ligt aan de rand van de stad en bestaat uit duizenden tenten (casetas) waar u alleen op uitnodiging binnen kunt. Die tenten zijn fraai versierd met lantaarns, papieren bloemen, gekleurde lampjes, foto’s, schilderijen, spiegels en andere decoraties. De straten in dit tijdelijke tentendorp worden genoemd naar beroemde torero’s, een stierenvechter.

Gedurende het seizoen worden er op zo’n veertig dagen stierengevechten (corridas) gehouden in de Plaza de Toros te Sevilla, meestal op zondag. Op dagen dat er geen gevechten zijn kun je zelf over het zand van de arena lopen en u voorstellen hoe een torero zich moet voelen. Stierenvechters smeken voor elk gevecht bescherming af bij het huisaltaartje voor de maagd Macarena, hun beschermheilige.

In de arena is een museum ondergebracht over de geschiedenis van de stiergevechten. Verder hangen er portretten en kostuums van torero’s. Een van de bekendste stierenvechters vlak na de Spaanse burgeroorlog was Manolete. Hij werd in 1947 door een stier gedood in de arena van Linares. In het museum hangt de kop van de moeder van die stier. Verder zie je er een door Picasso beschilderde cape en historische posters van stierengevechten.

Handig om te weten

Website: Plaza de Toros museum
Adres: Paseo de Colón 12
Openingstijden: 09.30-21.00 (november-april tot 19.00)
Toegangsprijs: € 7,00

Raadpleeg de website van Plaza de Toros voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Sevilla plannen

Sevilla is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Sevilla? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Sevilla