Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Sevilla

Wil je Sevilla gaan verkennen met de fiets? Ontdek hier de leukste fietsroutes, fietstours en fietstochten en fiets heerlijk door Sevilla!

Fietsen in Sevilla

Sevilla is een prachtige stad met een aangenaam klimaat. Heerlijk dus om ontspannen met de fiets te gaan verkennen! Deze levendige stad in Andalusië heeft mooie parken en bezienswaardigheden die je makkelijk met de fiets kunt bezoeken. Bovendien is deze Spaanse stad lange tijd een voorloper geweest op fietsgebied, waardoor je je als fietser ook echt welkom voelt!

Fietstours in Sevilla

Fiets heerlijk door Sevilla en ontdek alle highlights & verborgen geheimen van de stad. Met deze fietstours in Sevilla verken je Sevilla met een gids vol expertise & passie voor de stad

Hoe fietsvriendelijk is Sevilla

Sevilla is een erg fijne stad om in te fietsen en doet het al jaren goed in de lijstjes van ‘Meest fietsvriendelijke steden’. Enige jaren geleden was Sevilla zelfs een van de koplopers op fietsgebied! Zo werd er in korte tijd een uitgebreid fietsverhuur platform gelanceerd met verschillende fietsverhuurstations in de stad. Natuurlijk werden tegelijkertijd de fietspaden ook aangepakt, waardoor Sevilla nu veel fijne fietspaden heeft in de stad.

Als fietser heb je dus een ruime keuze aan rustige, veilige fietspaden. Een aanrader zijn de zogenaamde ‘Vias verdes’. Dit zijn oude treinbeddingen die zijn omgebouwd tot fiets- en wandelpaden. Bekijk de Vias verdes site voor uitgebreide informatie over de 5 beschikbare routes in Sevilla! Voor meer fietsroutes raadpleeg je de site van Bikemap. Hier kun je veel fietsroutes bekijken die zijn aangemaakt door medefietsers. In Sevilla zijn bovendien veel fietsverhuur winkels waar je gerust naar goede fietsroutes kunt vragen. Ook bij de Tourist Information punten kun je een fietskaart halen. Genoeg mogelijkheden dus om met de fiets heerlijk te genieten van de stad en haar bezienswaardigheden!

Fietsen huren in Sevilla

Omdat Sevilla zoveel heeft geïnvesteerd in de fietsvoorzieningen zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden voor het huren van fietsen. Op de officiële site van Sevilla vind je een handig overzicht van aanbieders. Daarnaast kun je als toerist in de stad gebruik maken van SEVici, waarbij je op verschillende fietsstations in de stad makkelijk een fiets kunt huren voor korte tijd. Ook kun je direct online je fietsen huren in Sevilla voor 1, 2 of 3 dagen.

Fietstours met een Nederlandse gids

In Sevilla kun je verschillende fietstours doen met een Nederlandse gids. Zo zie je de hoogtepunten, verborgen geheimen en bijzondere plekjes van Sevilla op een ontspannen en verrassend leuke manier. Met een Nederlandse gids leer je de stad meteen goed kennen en voel je je al snel thuis in deze heerlijke Spaanse stad. Je kunt verschillende fietstours in Sevilla doen.