Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Valencia

Valencia met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Valencia met een lokale gids.

Fietsen in Valencia

Heb je Barcelona en Madrid al eens bezocht of heb je juist interesse in een wat minder grote stad in Spanje? Dan is Valencia een echte aanrader! Naast een prachtige binnenstad vol historie is het een sfeervolle stad waar voor iedereen meer dan genoeg te zien is, want interessante bezienswaardigheden in Valencia zijn er genoeg. Luxe, hip, authentiek, modern en trendy, Valencia heeft het! Naast de vele leuke dingen om te doen in Valencia, is het ook nog eens een enorm geschikte stad om te gaan verkennen met de fiets. Wij vertellen je waarom.

Fietstours in Valencia

Boek de leukste fietstours in Valencia! Ontdek Valencia met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Valencia

Met de fiets Valencia gaan bekijken is waarschijnlijk niet de eerste gedachte die in je op komt wanneer je deze Spaanse stad gaat bezoeken. Toch is Valencia een stad waar je heerlijk kunt fietsen en waar de fietsvoorzieningen uitstekend zijn. Er wordt al een tijdje flink geïnvesteerd in het aantrekkelijk maken van fietsen in de stad. Langs de belangrijke wegen en straten zijn inmiddels vele kilometers aan fietspaden en stroken aangelegd, zodat je makkelijk, veilig en ontspannen van de ene kant van de stad naar de andere fietst. Het oude centrum heeft natuurlijk z’n eigen charme, met haar smalle straatjes en éénrichtingsverkeer. Hier ontbreekt het dan ook nog wat aan fietspaden en is het uitdagender om je met de fiets doorheen te manoeuvreren.

Twee unieke plekken waar je in Valencia zeker moet gaan fietsen zijn de prachtige Turia Tuinen en het hypermoderne Ciudad de las Artes y de las Ciencias. In de Turia Tuinen kun je heerlijk fietsen door deze groene omgeving, waar de inwoners van Valencia elkaar ontmoeten om te sporten, spelen en relaxen. Onze tip: Haal een fietskaart met de beste fietsroutes bij het Tourist Information kantoor op het Plaza de la Reina. Deze twee bijzondere plekken staan daar ongetwijfeld tussen!

Fietsverhuur

Omdat Valencia zo geschikt is om fietsend te verkennen is een fiets huren ook zo gedaan. Er zijn veel verschillende fietsverhuurbedrijven in Valencia waar je goede fietsen kunt huren. Deze bedrijven hebben ook altijd wel fietskaarten klaarliggen met leuke fietsroutes door Valencia. Vraag ook gerust om wat tips!

Fietstour met Nederlandse gids

Een hele leuke manier om met de fiets Valencia te verkennen is door mee te doen aan een fietstour met een lokale Nederlandse gids! Zo zie je in korte tijd het beste van de stad en krijg je handige tips voor de rest van je stedentrip. In Valencia kun je de volgende fietstours doen.