De Oude Stad

De Oude Stad

Deze prachtige wijk vormt het hart van Praag en is zeer in trek bij de vele toeristen die de historische hoogtepunten van de stad willen ervaren. Je vindt hier gezellige smalle straatjes, indrukwekkende bezienswaardigheden, pittoreske huizen en sfeervolle pleinen.
Wijken en buurten

Over deze spot

Staré Město (Oude Stad) is het oudste en populairste gedeelte van Praag. Hier wandel je zo de middeleeuwen in. Het stadsplein (Staroměstské náměstí) vormt het middelpunt van deze wijk.

Rond het oude stadsplein is het een doolhof van barokke straatjes met gotische bouwkunst. Aan het plein vind je naast terrasjes en veel vermaak, zoals ritjes met paard en wagen, ook een aantal prachtige gebouwen.

Zo heb je de gotische Týnkerk, het Goltz-Kindskypaleis met fraaie rococogevel en de barokke Sint-Nicolaaskerk. Ook de Bethlehemkapel is een hoogtepunt in de Oude Stad.

Het Astronomisch uurwerk (Pražský orloj) is een populaire toeristische trekpleister en terecht. De klok vind je op de gevel van het oude stadhuis. Elk uur staan er vele mensen te kijken naar de parade van apostelen boven de klok.

Maak ook een wandeling langs de Moldau rivier naar de beroemde Karelsbrug (Karlův most). Deze prachtige wandelbrug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana.

Advertentie

Je stedentrip Praag plannen

Praag is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Praag? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Praag