Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Praag

Praag met de fiets verkennen? Ja, natuurlijk! Doe één van de leuke fietstours en ontdek Praag met een lokale gids.

Fietsen in Praag

Praag is een groot openluchtmuseum. Hier bijna geen nieuwbouw, maar statige bouwwerken uit vorig eeuwen en een bonte mix van architectuur. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in een viertal wijken binnen het centrum van Praag: Staré Město (Oude Stad), Nové Město (Nieuwe Stad), Hradčany (de Burchtwijk) en het daarnaast gelegen Malá Strana. Wist je dat Praag uitstekend te verkennen is met de fiets?

Fietstours in Praag

Boek de leukste fietstours in Praag! Ontdek Praag met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Praag?

Fietsen is erg goed te doen in deze gouden stad aan de Moldau. Praag is namelijk een fietsvriendelijke stad, met vele fietspaden, voldoende reparatiecentra, verhuur en plaatsen waar je je fiets veilig kunt stallen. Zo fiets je ontspannen door de historische Joodse wijk met de oude Joodse begraafplaats en verschillende parken, zoals het Wenseslas Park en het geweldige Malá Strana.

Wil je echt het verleden van deze stad induiken? Dan is een fietstochtje over de Karelsbrug naar de Praagse Burcht een absolute aanrader. Je fietst naar de imposante Praagse burcht en geniet onderweg van een aantal adembenemende uitzichten op de stad. Er is goed geïnvesteerd in fietspaden en je medeweggebruikers zijn wel gewend aan fietsers. Met zo'n 120 kilometer aan fietspaden kun je bovendien veilig en ontspannen fietsen door de stad.

Waar kun je fietsen huren in Praag?

Praag is een echte fietsstad. Er zijn dan ook verschillende fietsverhuurbedrijven in Praag waar je goede fietsen kunt huren. Wil je zelf op verkenning gaan? Fiets langs de oevers van de Moldau, maar vergeet het mooie Oude Stadsplein, het prachtig begroeide Kampa-park en het Nationaal Theater niet. Wil je een pittig tochtje maken? Fiets dan naar de Praagse burcht en geniet van het uitzicht over de stad.

Welke fietstours kun je doen in Praag?

Ontdek Praag en fiets ontspannen met een lokale Nederlandse gids langs de beste plekken en bezienswaardigheden van Praag! Je kunt kiezen uit verschillende fietstours in Praag met een Nederlandse gids.

Wat kun je doen in Praag?

Met de fiets Praag verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Praag ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Praag!