Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wandelen in Praag

Ontdek de leukste rondleidingen en stadswandelingen in Praag. Wandel ontspannen door Praag en geniet volop van het beste van de stad

Wandelen in Praag

Voor een bijzondere stedentrip is Praag een uitstekende bestemming. Je kunt in korte tijd veel zien en beleven. Te voet verken je de unieke bezienswaardigheden in Praag met gemak. Al wandelend door de kleurrijke straten kom je langs opvallende kunstwerken, gezellige pleintjes, prachtige bouwwerken, kerken en bruggen. Rondom de rivier de Moldou vind je de mooiste wijken van de stad.

Rondleidingen in Praag

Kies uit de leukste rondleidingen in Praag. Verken Praag met gidsen vol expertise en passie voor de stad. Je ontdekt de beste plekjes en geniet volop van je bezoek aan Praag!

Burchtwijk (Hradcany)

De Burchtwijk, Hradcany, ligt op een heuvel en is een van de mooiste wijken van Praag. Hier kun je na een flinke klim genieten van het oude kastelencomplex en het fantastische uitzicht op de stad. Neem de tijd om al het moois van deze wijk te ontdekken. Wandel langs de weelderige tuinen, de St. Vitus Kathedraal met prachtig glas-in-lood, de vele paleizen en kerken. Bezoek ook het bekende Gouden Straatje, een smal steegje met vele kleine gekleurde huisjes.

Rondleidingen in Praag

Er zijn verschillende wandelroutes die je op eigen gelegenheid kunt nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een rondleiding mee te gaan. Een lokale Nederlandse gids vertelt je alles over deze Praag en de fraaie bezienswaardigheden.

Oude Stad (Staré Město)

Het historische centrum van Praag, de wijk Staré Město, is een bezoek meer dan waard. Deze populaire, autovrije wijk heeft veel kronkelige, barokke straatjes rondom het oude stadsplein met prachtige handelspanden.

Geniet van de gezelligheid en bewonder al de pracht en praal wat dit deel van de stad heeft te bieden. Vergeet niet af en toe omhoog te kijken tijdens het wandelen. Naast de gotische Týnkerk, het Raadhuis van de oude stad en de bijzondere Karelsbrug, om maar een paar bezienswaardigheden van Praag te noemen, kun je hier ook een biertje drinken op de vele terrassen of geld uitgeven in allerlei winkels.

Kleine zijde (Malá Strana)

Houd je niet van de drukte van de Oude Stad, maar wel van mooie oude gebouwen, prachtige tuinen en gezellige terrasjes? Dan is deze wijk een aanrader. Hier is het een stuk rustiger en minder toeristisch dan aan de overkant van de rivier. Bewonder de Sint-Nicolaaskerk met haar blauwgroene koepel (waar Wolfgang Amadeus Mozart graag op het orgel speelde) en de paleizen in de renaissance- en barokstijl en wandel door de paleistuinen en terrasvormig aangelegde parken.