Egyptische Bazaar

Egyptische Bazaar

In de Egyptische of Kruidenbazaar voeren etenswaren de boventoon. Kleurige en geurige kruiden, specerijen, noten, vers fruit en gedroogde vruchten. Naast de bazaar is een wirwar van straatjes met onder meer een interessante bloemenmarkt.

Markten

Over deze spot

De Egyptische Bazaar heet ook wel de Kruidenbazaar (Misir Çarsisi) en is kleiner dan de Grote Bazaar, maar het lijkt wel of er nog meer mensen rondlopen. Deze bazaar werd gebouwd in de 17e eeuw om inkomsten te genereren voor de Yeni Moskee. Toen was het één grote apotheek, waar kruidendrankjes en andere middelen van de volksgeneeskunst werden verkocht. Veel kruiden en specerijen werden vanuit India via Egypte naar Istanbul verscheept, vandaar de naam.

Die medicinale winkeltjes zijn er nog wel, maar de meerderheid bestaat uit winkels met grote zakken vol fel gekleurde keukenkruiden, specerijen, gedroogde vruchten, noten en andere etenswaren. Zo kun je op veel plaatsen het beroemde mierzoete snoep Turks Fruit (lokum) kopen. En, jawel, ook tulpenbollen zijn er te koop. Tenslotte is dit van oorsprong een Turks bolgewas.

Ten westen van de Egyptische Bazaar is een wirwar van straatjes, die ook leuk zijn om te verkennen. Ook daar vindt u veel kruidenwinkels, maar ook huishoudelijke artikelen en een bloemenmarkt.

Handig om te weten

Website: Egyptische Bazaar
Adres: Sabunchani Sok, Eminönü, aan de zuidkant van de Galatabrug
Openingstijden: 08.00-19.00 (zondag gesloten)

Raadpleeg de website van de Egyptische Bazaar voor actuele informatie.

Populaire activiteiten in Istanbul

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Istanbul

Istanbul Uncovered

Istanbul Uncovered

Vanaf €32,00 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Istanbul plannen

Istanbul is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Istanbul? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Istanbul