Museum van Turkse en Islamitische Kunst

Museum van Turkse en Islamitische Kunst

Het museum bezit een schitterende collectie kunstvoorwerpen, van de 8e eeuw tot de ineenstorting van het Ottomaanse Rijk aan het begin van de 20e eeuw. Zeer interessant zijn de nagebouwde onderkomens van verschillende rangen en standen.

Kunstmuseum

Over deze spot

Het Museum van Turkse en Islamitische Kunst (Türk-Islam Eserleri Müzesi) is gehuisvest in het 16e eeuwse paleis van Ibrahim Pasha. Deze Ibrahim was de zwager van sultan Süleyman. Toen Ibrahim als grootvizier te veel macht kreeg liet Süleyman hem onthoofden.

Het museum bezit een schitterende collectie kunstvoorwerpen, van de 8e eeuw tot de ineenstorting van het Ottomaanse Rijk aan het begin van de 20e eeuw. De nadruk ligt op de Ottomaanse kunst met tapijten, rijk geïllustreerde korans, beeldhouwwerken, kalligrafieën, glas, porselein en fraai gedecoreerde lampen.

Zeer interessant zijn de nagebouwde onderkomens van verschillende rangen en standen. Zo zie je er een volledig ingerichte nomadentent, maar ook een zitkamer van een rijke familie in de Ottomaanse tijd.

Handig om te weten

Website: Museum van Turkse en Islamitische Kunst
Adres: Atmeydani 46, Sultanahmet
Openingstijden: 09.00-17.00 (gesloten op maandag)
Toegangsprijs: 4 YTL

Raadpleeg de website van het Museum van Turkse en Islamitische Kunst voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Istanbul

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Istanbul

Istanbul Uncovered

Istanbul Uncovered

Vanaf €32,00 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Istanbul plannen

Istanbul is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Istanbul? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Istanbul