Reizen naar Istanbul

Handige informatie over reizen in, naar en vanaf Istanbul per vliegtuig, auto en openbaar vervoer

Reisgids

Vervoer in en naar Istanbul

Je reis naar Istanbul goed voorbereiden

Wil je ook zonder stress naar Istanbul reizen? Een goede voorbereiding is het halve werk! Heb je al nagedacht over hoe je makkelijk van en naar de luchthaven van Istanbul reist? Of waar je de meest goedkope vliegtickets kunt boeken? Wij hebben de meest handige sites op een rij gezet, zodat jij je stedentrip Istanbul optimaal kunt voorbereiden!

Vliegen naar Istanbul

Istanbul is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig. Er zijn twee vliegvelden. Het grootste vliegveld is het Istanbul Atatürk International Airport. Het vliegveld is gelegen in het Europese gedeelte van Istanbul op 28 kilometer ten zuidwesten van de stad. Het gemakkelijkste vervoermiddel om mee naar het centrum te reizen, is de metro van de vervoersmaatschappij IETT. In 30 minuten ben je voor YTL 1,30 in het stadscentrum. Een andere optie is de Havas Airport-shuttlebus. De rit duurt 40 minuten en een kaartje kost YTL 9. De taxi´s voor de aankomsthal brengen je in een half uur voor ongeveer YTL 30 naar de stad. Het Istanbul Atatürk International Airport is de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappijen Pegasus Airlines en Turkish Airlines. Andere luchtvaartmaatschappijen die op dit vliegveld vliegen zijn KLM en Lufthansa. In het Aziatische deel van Istanbul ligt het vliegveld Istanbul Sabiha Gökçen op 55 kilometer afstand van de stad. Ook vanaf dit vliegveld verzorgt de vervoersmaatschappij IETT het beste openbaar vervoer naar het stadscentrum. Voorbeelden van vliegmaatschappijen die op deze luchthaven vliegen zijn, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Germanwings en Easyjet.

Bereikbaarheid per auto

Vanaf de luchthaven Atatürk is Istanbul met de auto te bereiken via de snelwegen E5, O1 en O2. De reis naar Ankara is een flinke onderneming en kan zo een dag in beslag nemen (het is 350 kilometer rijden).

Bereikbaarheid per trein en bus

Hoewel vliegen de snelste en gemakkelijkste optie is om Istanbul vanuit het buitenland te bereiken, zijn er ook busmaatschappijen die busritten vanuit Europese steden naar Istanbul organiseren. Het is ook mogelijk met de trein naar Istanbul te reizen. In München vertrekt de Istanbul Express of de Rhein Express die via Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije naar Istanbul rijdt. In Istanbul is het openbaar vervoer goed geregeld. Er rijden veel stadsbussen. De minibussen (dolmusbusjes) zijn iets duurder, maar wel aangenamer om mee te reizen. Ze stoppen bij haltes, maar je kunt ze ook gewoon op straat aanhouden. De metro is vooral handig voor vervoer van en naar de luchthaven. Binnen het oude centrum is de tram het handigste vervoermiddel. De taxi is redelijk goedkoop. Let wel op dat de chauffeur de meter aanzet.

Autohuur Istanbul

Voor informatie omtrent autoverhuur in Istanbul, kun je een kijkje nemen op deze pagina.

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Istanbul