London Eye

London Eye

Met 135 meter is de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Vanuit een gesloten capsule heeft u een magnifiek uitzicht over Londen. Tegen een forse prijs, dat wel.

Reuzenrad

Over deze spot

Londen heeft het grootste reuzenrad ter wereld: London Eye. Het staat op de zuidelijke oever van de Theems, tegenover de parlementsgebouwen. Een ritje van 30 minuten in dit reuzenrad is niet goedkoop, maar je krijgt op 135 meter boven de grond een fantastisch uitzicht over de stad.

Het rad werd gebouwd om de eeuwwisseling te vieren. Het werd officieel geopend op 31 december 1999, maar toen moesten er nog wel technische problemen worden opgelost. De feestelijke ingebruikname in de Oudejaarsnacht viel dus in het water, pas drie maanden later werd het rad voor het publiek opengesteld.

Het rad heeft 32 gesloten capsules en draait heel langzaam, zodat het voor het in- en uitstappen van de passagiers niet hoeft te worden stilgezet. Een uitzondering wordt gemaakt voor gehandicapten voor wie dit rad goed toegankelijk is.

Veel mensen denken dat het reuzenrad eigendom is van British Airways. Dat is niet waar, de luchtvaartmaatschappij is sponsor. London Eye is eigendom van de Tussauds Group; je kan dus een combinatiekaartje kopen voor Madame Tussaud’s en het reuzenrad.

Handig om te weten

Website: London Eye
Adres: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road
Openingstijden: 10.00-21.00 (in het laagseizoen tot 20.00)
Toegangsprijs: £23.00, kinderen 4-15 jaar £17.00

Raadpleeg de website van London Eye voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Direct je toegangskaart kopen

Koop hier je toegangskaartje voor de London Eye. Met deze ticket sla je de wachtrij direct over!

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Londen plannen

Londen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Londen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Londen