Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden Dubai

Top 10 bezienswaardigheden in Dubai

Dubai Museum

Het oudste gebouw van Dubai, het al-Fahidi fort, huisvest het Dubai Museum, waar u een interessant kijkje neemt in de geschiedenis en de lokale cultuur. Het hoogtepunt is een nagebouwde souk, zoals die eruit zag in de tijd dat Dubai zijn geld verdiende met parelduiken.

Lees meer

Sjeik Saïd Al-Maktoum’s Huis

Sjeik Saïd werd in 1912 emir van Dubai. Zijn zoon Rashid volgde hem op in 1958. Zij zijn de grondleggers van het huidige, moderne Dubai. Het huis is een fraai voorbeeld van de traditionele Arabische bouwstijl met de typerende windtorens.

Lees meer

Jumeirah Moskee

De mooiste moskee van Dubai is de Jumeirah Moskee. Bijzonder is dat deze bezocht kan worden door niet-moslims. Onder het motto “Open doors. Open minds” willen de gidsen u graag meer vertellen over de moskee en het islamitisch geloof.

Lees meer

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach is niet alleen een prachtig zandstrand, maar ook bekend om de bijzondere projecten voor de kust. Zo staat er het Burj al-Arab hotel in de vorm van een bollend zeil, en worden in zee kunstmatige eilanden aangelegd in de vorm van een palmboom en de wereldkaart.

Lees meer

Ski Dubai

Skiën in de woestijn? Het kan in Dubai! In een enorme hal kun je ski’s of snowboard onderbinden en op echte sneeuw naar beneden suizen. En u hoeft er uw ski-uitrusting niet voor mee te brengen want die is in de toegangsprijs inbegrepen.

Lees meer

Dubai Creek

The Creek is het hart van Dubai-stad. Je kunt cruises maken met een traditionele show, met een amfibievoertuig of met een luxe boot inclusief diner. Onderweg ziet u het contrast tussen het traditionele en moderne Dubai.

Lees meer

Shopping Malls en Souks

Dubai is een waar shoppersparadijs. Er zijn meer dan vijftig enorme winkelcentra, of shopping malls. Maar vergeet niet de traditionele en kleurrijke souks te bezoeken, waar het leven nog net zo zijn gang gaat als voor de intrede van de olie-economie.

Lees meer

Wild Wadi Water Park

In het erg warme Dubai is een dagje waterpretpark een welkome onderbreking. En wat voor een waterpretpark! In Wild Wadi zijn spectaculaire glijbanen en andere waterattracties die ook nog eens grotendeels met elkaar zijn verbonden.

Lees meer

Creekside Park / Children’s City

Langs The Creek ligt een groot park met botanische tuinen, picknickplaatsen en een amfitheater. Een van de grootste attracties is Children’s City waar kinderen op een leuke en interactieve manier van alles te weten komen over de wereld om hen heen.

Lees meer

Woestijnsafari

Maak kennis met het traditionele leven van de bedoeïenen in Dubai en maak een woestijnsafari. Met een jeep rijdt u over de soms zeer hoge zandduinen. Ook kun je op een kameel rijden, een bedoeïenendorp bezoeken en zelfs overnachten in de woestijn.

Lees meer