Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Dubai

Woestijnsafari

Avontuur

Woestijnsafari

Dubai is een woestijnstaat, al zou je dat niet direct zeggen want het emiraat heeft ook een skihal en diverse perfect onderhouden groene golfbanen. Een woestijnsafari wordt steeds populairder. Je ziet dan het traditionele en avontuurlijke Dubai. Je kunt mee op een georganiseerde tour of zelf een four-wheel-drive besturen. Het is wel aan te raden dit in groepsverband te doen (minimaal twee auto’s) want de kans dat u ondanks de vierwielaandrijving vast komt te zitten is niet denkbeeldig. Voor mensen die snel wagenziek worden is een woestijnsafari niet aan te raden.

Je kunt kiezen voor een halve of een hele dag, of voor een nachtsafari. Het is een bijzondere ervaring om over de zandduinen te rijden, terwijl iets verderop kamelen hun werk doen. Natuurlijk kun je ook zelf op zo’n kameel rijden en bijvoorbeeld een bedoeïenendorp bezoeken. En heeft u geen zin om te skiën in de skihal van Dubai? Je kunt het ook in de woestijn doen! Ook alweer een unieke belevenis, zandskiën op de duinen!

Een overnachting in de woestijn geeft u een kijkje in het leven van de bedoeïenen. Je kunt overnachten in een bedoeïenentent, maar je kan er ook voor kiezen gewoon in de openlucht te slapen. De stilte van de woestijn en de imponerende sterrenhemel zullen u verbazen. Tijdens een dergelijke toer leert u meer over de bedoeïenen en hun leefgewoonten. Zo wordt gedemonstreerd welke rol valken spelen en wat de hennatekeningen op de huid betekenen. Je kunt ook zelf zo’n hennatekening laten aanbrengen. ’s Avonds is er een uitgebreide barbecue, gevolgd door een feest met muziek, dans, waterpijpen en buikdanseressen.

Woestijnsafari’s zijn populair en er zijn diverse adressen in Dubai waar u deze kunt boeken. We geven u hieronder drie links naar reisbureaus die deze safari’s organiseren. Daar kun je een indruk krijgen van de verschillende safari’s, maar deze links zijn geenszins bedoeld als aanbeveling om bij de betreffende touroperator te boeken!

Handig om te weten

Websites

Desert Rangers
Go Dubai
City Smart

Raadpleeg de websites van de tours voor actuele prijsinformatie en het touraanbod.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Dubai of de meest voordelige vliegtickets naar Dubai met deze handige prijsvergelijkers.

Wat te doen in Dubai