Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden Miami

Top 10 bezienswaardigheden in Miami

Art Deco District

De art deco gebouwen van Miami zijn wereldberoemd. Ze staan onder meer langs Ocean Drive, de boulevard langs de oceaan. Toch is de art deco hier iets anders dan in Europa onder meer door het gebruik van pastelkleuren. Deze stijl heet daarom Tropical Deco.

Lees meer

Little Havana

De Cubanen die vluchtten voor het regime van Fidel Castro kwamen voornamelijk terecht in de wijk die nu Little Havana heet. U vindt er Cubaanse eethuisjes en een traditionele sigarenfabriek, waar de sigaren nog met de hand worden gerold.

Lees meer

Fairchild Tropical Garden

De grootste tropische tuin in continentaal Amerika is een lust voor liefhebbers van planten, bloemen en tropisch fruit. Het leukste is om in te schrijven op een van de speciale rondleidingen, bijvoorbeeld de Butterflies and their Host Plants Tour.

Lees meer

Stranden van Miami

Hoeveel attracties Miami ook mag hebben, de stranden zijn een van de grootste trekpleisters van de stad. Van het mondaine South Beach (waar het gaat om zien en gezien worden), tot het rustiger Haulover Beach, tot een nudistenstrand.

Lees meer

Venetian Pool

Volgens sommigen een van de mooiste zwembaden ter wereld: de Venetian Pool. Dit openluchtzwembad wordt gevoed door ondergrondse bronnen en u zwemt er in het spoor van Johnny Weismuller (Tarzan) en badpakkenkoningin Esther Williams.

Lees meer

Vizcaya Museum and Gardens

Werp een blik in het leven van de nouveau riche aan het begin van de 20e eeuw. De Vizcaya Villa en de tuinen eromheen zijn gebouwd door een rijke industrieel, die dol was op oude Europese kunst. Extravagant en toch smaakvol.

Lees meer

Miami-Dade Cultural Center & Pérez Art Museum Miami

In het Culturele Centrum van het stadsdeel Miami-Dade komen de lokale inwoners samen voor theater, evenementen en kunsteducatie. Het Pérez Art Museum Miami heeft een mooie collectie moderne kunst, met een aantal interessante Latijns-Amerikaanse schilders.

Lees meer

Bass Museum of Art

De permanente collectie van dit museum bestaat uit werk van Europese schilders en een verzameling schitterende tapijten uit de 16e en 19e eeuw. Ook de Oostenrijkse kunst uit de tijd van keizer Franz-Joseph is zeer de moeite waard.

Lees meer

Jungle Island

De meningen over het nieuwe Jungle Island zijn verdeeld, maar toch is dit een leuke attractie voor families met kinderen. Vooral door de dierenshows die er worden gehouden: een vogelshow, een reptielenshow en een show met tijgers en andere roofdieren.

Lees meer

Spanish Monastery

Dat Miami als attractie een Spaans klooster uit de 12e eeuw heeft, mag een wonder heten. Het is te danken aan krantenmagnaat Hearst die het klooster steen voor steen uit Europa naar Amerika liet overkomen.

Lees meer