Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Bezienswaardigheden New York

Top 10 bezienswaardigheden in New York

Empire State Building

In het centrum van Manhattan staat een van de mooiste wolkenkrabbers van New York en na de verwoesting van het World Trade Center tijdelijk ook weer de hoogste. Er zijn twee observatieplatforms – op de 86e en 102e verdieping – vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over The Big Apple.

Lees meer

Statue of Liberty & Ellis Island

Hét symbool van New York en eigenlijk heel Amerika is het Vrijheidsbeeld. Je kunt niet meer naar de kroon van Lady Liberty maar het gaat er toch ook meer om dit wereldberoemde beeld van dichtbij te zien. Op het naastgelegen Ellis Island worden de immigranten die Amerika groot hebben gemaakt geëerd.

Lees meer

Museum of Modern Art

New York is rijk aan musea voor moderne kunst. Het Museum of Modern Art heeft een omvangrijke collectie met werken van meesters als Picasso, Van Gogh, Monet en Matisse. Maar er zijn ook afdelingen voor beeldhouwkunst, film, fotografie en architectuur.

Lees meer

Circle Line Havenrondvaart

De skyline van New York kun je het beste zien vanaf het water. Er zijn verschillende mogelijkheden voor rondvaarten, overdag en ’s avonds. In de zomer worden er zelfs tochten georganiseerd met live muziek.

Lees meer

Brooklyn Bridge

Deze brug die aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd is een wonder van techniek. In het begin waren de inwoners van New York daar niet zo van overtuigd, maar 125 jaar na de opening mag je toch zeggen dat deze brug letterlijk een sterk staaltje technisch vernuft is.

Lees meer

Central Park

Al in de 19e eeuw werd gedacht aan het welzijn van de inwoners van de snel groeiende stad. Een moerasland ten noorden van wat toen bebouwd was werd omgetoverd in een schitterend park. Nu ligt Central Park als een groene oase temidden van de wolkenkrabbers.

Lees meer

American Museum of Natural History

Het grootste natuurhistorisch museum ter wereld is een zeer populaire attractie. De levensgrote modellen van dieren en mensen geven een beeld van de ontwikkeling van het leven op aarde. Het heelal komt aan de orde in futuristische het Rose Center for Earth and Space.

Lees meer

Times Square

Times Square is eigenlijk niet meer dan een verkeersknooppunt, maar net als het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge is het een symbool van New York. Dit is het centrum van het Theatre District waar het wemelt van grote en kleine theaters.

Lees meer

Fifth Avenue

Naar New York ga je niet alleen om gebouwen en musea te bezichtigen. Winkelen is een favoriet tijdverdrijf van zowel de inwoners als toeristen. Fifth Avenue is de sjiekste winkelstraat. Al bent u niet van plan hier iets te kopen, het is wel leuk om de etalages met peperdure designartikelen te bekijken.

Lees meer

Guggenheim Museum

Bij de opening was het gebouw van dit museum zeer omstreden. Dat is nu minder het geval en onomstreden is de unieke verzameling moderne kunst. Het Guggenheim heeft een dependance in de wijk SoHo.

Lees meer