Johannesburg Zoo

Johannesburg Zoo

In de dierentuin van Johannesburg maakt u een reisje rond de wereld. De zoo is onderverdeeld in verschillende klimaatgebieden: het hart van Afrika, de jungle van Zuid-Amerika, een specerijenroute en pool- en woestijngebied. Het is een van de mooiste dierentuinen ter wereld.

Dierentuin

Over deze spot

De dierentuin van Johannesburg is een van de beste ter wereld. Het ligt in het fraaie Parktown en is 54 hectare groot. De dieren hebben er dan ook alle ruimte. De dierentuin is verdeeld in verschillende zones.

Bij de ingang vindt u ‘The Heart of Africa’, een landschap zoals dat in centraal-Afrika voorkomt met gorilla’s, chimpansees, nijlpaarden, mandril bavianen en andere primaten, en vele vogels. Door deze dichte jungle lopen houten wandelpaden met uitzichtplatforms.

De jungle van Afrika is volstrekt verschillend van de jungle in Zuid-Amerika en dat wordt duidelijk in ‘Amazonia’. Hier bestaat de bevolking voornamelijk uit kleine primaten en kleurrijke vogels, zoals verschillende soorten papegaaien.

Langs de ‘Spice Route’ wordt u meegenomen van Madagaskar via het Arabisch Schiereiland en India naar Zuidoost-Azië. De dierentuin van Johannesburg heeft een aantal Lemuren, nachtdieren die alleen op Madagaskar voorkomen. In het Arabische deel zie je woestijndieren als de sabeloryx, en even verderop komt u in het Aziatische deel met onder meer orang-oetans en waterbuffels.

In het deel ‘Extreme Environments’ zie je hoe dieren zich aanpassen aan extreme omstandigheden, van zeer koud tot bijzonder heet: ijsberen en kamelen, pinguïns en meerkatten.

Het grootste deel van de dierentuin wordt ingenomen door de ‘Southern Safari’. Hier zie je de flora en fauna van zuidelijk Afrika. Naast de ‘Grote Vijf’ (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn) zie je er onder meer de aardwolf, de hyena en de cheeta. Grenzend aan dit gebied ligt de ‘Farmyard’, oorspronkelijk een voorbeeld van een blanke boerderij in Zuid-Afrika, maar nu omgevormd tot een Zulu-boerderij.

De Johannesburg Zoo organiseert al jaren nachtrondleidingen. Dan kun je nachtdieren als de grote katten, nijlpaarden en galago’s (een soort halfaapjes) ‘aan het werk’ zien.

Handig om te weten

Website: Johannesburg Zoo
Adres: Jan Smuts Avenue (ingang aan Upper Park Drive)
Openingstijden: 08.30-17.30
Toegangsprijs: R75,00, kinderen 3-12 jaar R46,00

Raadpleeg de website van de Johannesburg Zoo voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Populaire activiteiten in Johannesburg

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Johannesburg

Jozi by Foot wandeltour

Jozi by Foot wandeltour

Vanaf €33,42 p.p.
Ontdek Soweto fietstour
8,0 Erg goed!

Ontdek Soweto fietstour

Vanaf €75,26 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Johannesburg plannen

Johannesburg is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Johannesburg? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Johannesburg