Antwerpen Winkelstad

Antwerpen Winkelstad

Antwerpen is een winkelstad bij uitstek. De meeste mensen beginnen op de Meir, maar exclusievere zaken zijn te vinden in de Modewijk en het wijkje De Wilde Zee. Bij het Centraal Station wemelt het van de juweliers.

Shoppen

Over deze spot

Een weekendje Antwerpen is ondenkbaar zonder een bezoekje aan de talrijke winkelstraten. De Meir is de bekendste straat, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat aan deze straat voornamelijk filialen van grote winkelketens staan. Antwerpen heeft veel meer te bieden op winkelgebied!

Voor trendy mode gaat u naar de Modewijk die geconcentreerd is rond de Nationalestraat. Antwerpen heeft een naam als modestad, dankzij de ontwerpers die zijn opgeleid aan de Academie voor Schone Kunsten. In de Nationalestraat en omgeving vind je enkele winkels van Vlaamse ontwerpers, zoals Dries van Noten en Walter van Beirendonck. De Servische zusjes Violetta en Vera Pepa hebben er ook een winkel geopend. Tussen al dit hippe geweld valt de klassieke handschoenenwinkel Boon extra op. Deze winkel heeft een collectie van meer dan 10.000 paar handschoenen! Het Modemuseum aan de Nationalestraat geeft een overzicht van de ontwikkelingen in de mode. Soms mag u daar een beroemde creatie zelf even passen! Vlak bij de Nationalestraat vindt u nog meer modewinkels in De Wilde Zee, een wijkje met vijf gezellige winkelstraatjes: Korte Gasthuisstraat, de Lombardevest, de Wiegstraat, de Groendalstraat en de Schrijnwerkerstraat.

Al meer dan 500 jaar worden er in Antwerpen diamanten verhandeld en meer dan 50% van de wereldhandel vindt plaats in deze stad. De omgeving van het Centraal Station is traditioneel de wijk van diamantverkopers. U vindt ze in de Pelikaanstraat, Vestingstraat, Rijfstraat en Hoveniersstraat. Er is overigens nogal wat kaf onder het koren: als je zeker wilt zijn van kwaliteit koopt u uitsluiten bij juweliers die aangesloten zijn bij ADJA (Antwerp Diamond and Jewellery Association). Bij Toerisme Antwerpen (Grote Markt 13) is een brochure verkrijgbaar met de adressen van aangesloten juweliers. Diamondland aan de Appelmansstraat is een grote showroom van meer dan 1500 juwelen en een uitgebreide collectie diamanten. Je ziet er diamantslijpers, goudsmeden en diamantzetters aan het werk. Voor een meer historisch overzicht van Antwerpen als diamantstad gaat u naar het Diamantmuseum.

Verder vindt u overal in Antwerpen brood- en banketwinkels die verrukkelijke dingen verkopen, waaronder de overheerlijke Belgische bonbons. De bekendste chocolaterie is Goossens aan de Isabellalei. Er staat vaak een lange rij voor de winkel.

De zondagse Vogeltjesmarkt van Antwerpen is een begrip. Het is een grote rommelmarkt met veel prullaria en kitsch en heel af en toe een fraai stukje kunst of antiek. Maar wist u dat op vrijdag een veel authentiekere markt wordt gehouden? Die vindt u op de Vrijdagmarkt, niet ver van de Groenplaats.

Handig om te weten

Modemuseum Antwerpen

Website: Modemuseum Antwerpen
Adres: Nationalestraat 28
Openingstijden: dondag t/m zondag 10.00-18.00 (elke eerste donderdag van de maand tot 21.00)
Toegangsprijs: € 8,00

Diamondland

Website: Diamondland
Adres: Appelmansstraat 33A
Openingstijden: 09.30-17.00

Goossens chocolaterie

Website: Goossens
Adres: Isabellalei 6
Openingstijden: 09.00-18.00

Overzicht winkels en winkelstraten in Antwerpen

Website: Alles over Antwerpen infosite

Raadpleeg de websites van de bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Antwerpen plannen

Antwerpen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Antwerpen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Antwerpen