Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Berlijn

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Berlijn met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Berlijn

In Berlijn is altijd wel wat te doen. Voor je eerste bezoek aan Berlijn begin je met een activiteit waarmee je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad gaat zien. Kies voor een fietstour met een Nederlandse gids en fiets zo relaxt langs de highlights van Berlijn. Je leert Berlijn meteen goed kennen. Aan culturele evenementen, festivals en gezellige feestjes is geen gebrek in Berlijn. In de herfst geniet je van klassieke muziek tijdens de Berliner Festwochen. De leukste dingen om te doen in Berlijn ontdek je hier.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Berlijn

Met een fietstour ontdek je Berlijn op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Berlijn. Hier vertelt de Nederlandse gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Zie unieke plekjes in Berlijn

Wil je meer te weten komen over een bezienswaardigheid zoals de Brandenburger Tor? Of een gezellige wandeling door het historische centrum van Berlijn doen? Doe een rondleiding met een leuke Nederlandse gids!
Ontdek alle rondleidingen

Food tours: Proef de lokale keuken van Berlijn

Iedere stad heeft op culinair gebied een eigen identiteit en eetcultuur. Zo ook Berlijn. Tijdens je bezoek aan Berlijn wil je natuurlijk lekker eten en het liefst iets meekrijgen van de lokale gerechten en lekkernijen. Kies voor een food tour en ga het proeven.
Ontdek alle food tours

Biertours: Ontdek de lokale biertjes van Berlijn

Ook in Berlijn zijn er de afgelopen jaren veel microbrouwerijen ontstaan en lokale biertjes gebrouwen. Een bierproeverij in Berlijn is dan ook dé manier om kennis te maken met de biercultuur van Berlijn.
Ontdek alle biertours

Actieve tours: Voor een sportieve stedentrip

Voor wie niet te lang stil wil zitten of voor wie wel van wat avontuur houdt zijn er leuke sportieve activiteiten in Berlijn en de omgeving. Of je nu een beginner bent of een expert, deze activiteiten zijn leuk voor iedereen.
Ontdek alle actieve tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Berlijn

Ontdek

Ontdek Berlijn met échte

Geniet

Ervaar het beste van Berlijn en geniet volop van je citytrip

Over Berlijn

Berlijn
Sinds de hereniging van Oost- en West-Duitsland herleeft Berlijn in al zijn glorie. De Berlijnse Muur stond dwars over de Potsdamer Platz en dit grote plein was een kale, kille vlakte. Na de val van de muur zijn dit plein en veel andere plekken getransformeerd en komen historie en moderniteit mooi samen. Vandaag de dag is Berlijn een levendige, hippe en veelzijdige stad met veel indrukwekkende bezienswaardigheden en meer dan genoeg leuke dingen om te doen. Wist je dat fietsen in Berlijn een verrassend leuke manier is om de stad te ontdekken? Kies voor een fietstour met Nederlandse gids en zie alle beroemde bezienswaardigheden van Berlijn!

Geschiedenis

In 1871 werd Berlijn uitgeroepen tot hoofdstad van het Duitse Rijk. De stad groeit snel door de opkomende industrialisatie. In de jaren 20 van de vorige eeuw telt de stad al zo'n 4 miljoen inwoners. Na de eerste wereldoorlog wordt in Berlijn de republiek uitgeroepen.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dan weet je wel waarom Berlijn zo’n interessante stad is om te bezoeken. Hier kun je niet om de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, toen de stad ruim veertig jaar werd opgedeeld in sectoren, heen.

Berlijn is zwaar getroffen door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. In de stad heb je dan ook veel monumenten, gedenkstenen en musea, die herinneren aan deze oorlog en de vele slachtoffers van de Holocaust. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Holocaust Gedenkteken. Ook kun je hier meer te weten komen over het naziregime.

Na de overwinning door de geallieerden in 1945 wordt de stad verdeeld in sectoren onder de overwinnaars. Dit resulteerde uiteindelijk in Oost- en West-Berlijn. Van 13 augustus 1961 tot 9 november 1989 werd het oostelijke en westelijke deel van de stad gescheiden door een 45,3 kilometer lange muur.

Op 3 oktober 1990 wordt Berlijn uitgeroepen tot de hoofdstad van het verenigde Duitsland. Het symbool van de Duitse eenwording, de Brandenburger Tor, is een bezienswaardigheid die je zeker niet moet missen. Maar ook de Potsdammer Platz, het parlementsgebouw de Reichstag, Checkpoint Charlie en de resten van de Berlijnse Muur aan de Bernauer Strasse zijn een must see.

Wijken

Het meest centrale stadsdeel is Berlijn Mitte. Dit is het oude stadscentrum van Berlijn dat voor de val van de muur in 1989 onderdeel uitmaakte van Oost-Berlijn. Veel van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, vind je hier. Wandel over de schitterende laan Unter den Linden en stop bij het Museuminsel, waar je verschillende fantastische musea hebt.

In het stadsdeel Mitte heb je ook het belangrijkste plein van de stad, Alexanderplatz, met de hoge Fernsehturm. Vanaf dit plein ben je zo bij leuke barretjes en restaurants, maar ook bij andere bezienswaardigheden van deze wijk. Zo heb je zetel van de Bondsdag (het Duitse parlement), de Reichstag, het Holocaust Monument en de Berliner Dom, de meest imposante kerk van de stad. En natuurlijk de Brandenburger Tor, het symbool van Berlijn.

Het stadsdeel Charlottenburg-Wilmersdorf is vooral bekend van de Kürfurstendamm met dure designwinkels, de Deutsche Oper, Slot Charlottenburg met een prachtige paleistuin, en het Olympisch stadion (Olympiastadion).

Een andere populaire wijk is Prenzlauer Berg, ten noorden van Mitte. Hier moet je zijn voor leuke vintage winkels en hippe cafés. In Kreuzberg is ook genoeg te doen. Naast de leuke clubs, cafés en kleine winkeltjes, kun je hier onder andere de bekendste grensovergang ten tijde van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, en het Mauermuseum, bezoeken.

Cultuur

Wil je meer weten over de Duitse geschiedenis? In een van de mooiste gebouwen van de stad, het Zeughaus, bevindt zich het Duits Historisch Museum. Hier kom je alles te weten over de Germaanse volken, Pruisische monarchie, de twee wereldoorlogen, de Duitse tweedeling en de hereniging.

In Berlijn heb je alles op het gebied van cultuur. Of je een liefhebber bent van street art, opera of hedendaagse kunst, hier gebeurt het. Naast drie opera's, heb je hier meer dan 150 theaters, honderden musea, galerieën, bibliotheken en bioscopen.

Bezoek bijvoorbeeld de archeologische vondsten, zoals de buste van Nefertite in het Egyptisch museum, een van de wereldberoemde musea op het Museuminsel.