Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Het nieuwe Berlijn is erin geslaagd de Potsdamer Platz de levendigheid terug te geven die er ooit was. De gebouwen rond het plein hebben een gedurfde architectuur en het barst er van de theaters, winkels, bioscopen en restaurants.

Pleinen en straten
Hop-On Hop-Off Bus Berlijn
Vanaf €16,00
Koop tickets

Over deze spot

De Potsdamer Platz is een druk verkeersknooppunt. Dat was al zo in het oude Berlijn van voor de Tweede Wereldoorlog, en dat is nu weer zo. Een verkeersknooppunt als toeristische attractie? Ja, want rond de Potsdamer Platz is na de hereniging van de beide Duitslanden een groot amusements- en winkelcentrum ontstaan in gebouwen van gedurfde architectuur. Het is het nieuwe, kloppende hart van Berlijn.

Tijdens de Koude Oorlog was de Potsdamer Platz een desolaat plein, de Berlijnse Muur liep er dwars overheen. Na de hereniging werden er plannen gemaakt om dit gebied weer de levendigheid te geven die het ooit had. De Potsdamer Platz was jarenlang een enorm bouwput, maar het resultaat mag er zijn.

Een van de blikvangers is het Sony Center, dat zo genoemd wordt omdat de Japanse elektronicafabrikant er zijn Europese hoofdkantoor heeft. Maar het gebouw herbergt verder bioscopen, cafés en het Filmmuseum Berlin. Dat museum is kort geleden uitgebreid met een afdeling televisie. Wat film betreft is er veel aandacht voor de actrice Marlene Dietrich, die een deel van haar privé-verzameling heeft nagelaten aan het museum. Een deel van het voormalige Hotel Esplanade is geïntegreerd in het Sony Center. Het is het enige stukje historisch Berlijn op de Potsdamer Platz.

Ook in Daimler City vindt u cafés, maar in dit gebouw ligt de nadruk op winkels. De 103 meter hoge Kohlhoff Tower heeft een mooi panoramadek. U komt er met de snelste lift van Europa.

De Potsdamer Platz is eigenlijk een stad in de stad. Mensen die wonen in de (peperdure) appartementen hoeven voor hun vertier nergens anders naar toe. Er zijn theaters, restaurants, casino’s, bioscopen en nog veel meer.

Handig om te weten

Potsdamer Platz

Website: Potsdamer Platz
Adres informatiepunt: Alte Potsdamer Straße 7

Panoramadek Kollhoff Tower

Website: Panoramadek Berlijn
Adres: Kollhoff Tower
Openingstijden: 10.00-20.00 (in de winter tot 18.00)
Toegangsprijs: € 6,50

Museum für Film und Fernsehen

Website: Museum für Film und Fernsehen
Adres: Potsdamer Strasse 2
Openingstijden: 10.00-18.00 (donderdag tot 20.00, maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 7,00, reductietarief € 4,50

Raadpleeg de websites van bezienswaardigheden voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Berlijn plannen

Berlijn is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Berlijn? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Berlijn