Slot Charlottenburg

Slot Charlottenburg

Oorspronkelijk gebouwd als een eenvoudig buitenverblijf is het Slot Charlottenburg nu het grootste kasteel van Berlijn. De zalen in het paleis zijn schitterend, maar u moet ook zeker een bezoek brengen aan het park eromheen en de bélvedère.

Kastelen en paleizen
Museumeiland Berlijn
Vanaf €18,00
Koop tickets

Over deze spot

Het slot Charlottenburg is het grootste kasteel van Berlijn. Het werd aan het einde van de 17e eeuw gebouwd in opdracht van keurvorst Frederik, die zich later zou laten kronen tot koning Frederik I. Hij bouwde het als zomerverblijf voor zijn vrouw, Sophie-Charlotte. Al kort na de voltooiing werd het paleis uitgebreid met de Orangerie en werd er een koepeltoren toegevoegd. Nog later werd de oostelijke vleugel gebouwd.

In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel zwaar beschadigd; van de originele meubels bleef weinig over. Na de oorlog is het grondig gerestaureerd. De woonvertrekken stralen de grandeur van weleer uit en er is een mooie collectie Franse schilderijen te zien. Het is zelfs de grootste collectie 18e eeuwse Franse schilderwerken buiten Frankrijk. Vergeet niet de schitterend gedecoreerde feestzaal te bezoeken.

Geregeld worden er speciale thema-rondleidingen gegeven. Er zijn ook rondleidingen speciaal voor kinderen. Kijk op de website om te zien op welke datum er een bepaalde rondleiding is.

Het park rond het kasteel is aangelegd naar het voorbeeld van de tuinen bij het Paleis van Versailles. In dat park staat een villa (een bélvedère) waar een mooie collectie porselein is te zien, gemaakt door de Königliche Porzellan-Manufaktur.

Handig om te weten

Website: Slot Charlottenburg
Adres: Spandauer Damm 10-22
Openingstijden: 10.00-18.00 (op maandag gesloten)
Toegangsprijs: € 12,00

Raadpleeg de website van Slot Charlottenburg voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Berlijn plannen

Berlijn is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Berlijn? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Berlijn