Winkelen in Düsseldorf

Winkelen in Düsseldorf

Veel bezoekers van Düsseldorf komen er vooral om te winkelen. De stad heeft dan ook voor ieder wat wils: pure luxe aan de Königsallee (ook leuk om alleen naar te kijken), grote warenhuizen aan de Schadowstrasse en trendy boetiekjes en niet-alledaagse spullen in de Altstadt.

Shoppen

Over deze spot

Veel mensen gaan uitsluitend naar Düsseldorf om er te winkelen en de stad biedt dan ook alle gelegenheid tot ‘Schaufenster bummeln’ met voor ieder wat wils.

Pure luxe vindt u op de Königsallee, meestal kortweg als ‘Kö’ aangeduid. De Kö werd aan het begin van de 19e eeuw aangelegd langs de stadsgracht. Dit deel van de stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door geallieerde bombardementen. Van de vooroorlogse Jugendstil-bebouwing zijn slechts twee gebouwen over. Ook de fontein die de Kö aan de noordkant afsluit is bewaard gebleven. Deze neobarokke Titonengruppe werd aan het begin van de 20e eeuw gemaakt door de plaatselijke kunstenaar Fritz Coubilier. Aan de statige Kö vindt u filialen van modehuizen (o.m. Jil Sander, Gucci, Chanel en Prada), exclusieve juweliers, parfumerieën en winkels met duur porselein en antiek.

Waar de Kö vergelijkbaar is met de Amsterdamse PC Hooftstraat, is de Schadowstrasse te vergelijken met de Kalverstraat. De Schadowstrasse is een van de bekendste Duitse winkelstraten en u vindt er warenhuizen, kledingboetieks, en heel veel schoenenwinkels.

Als je op zoek bent naar avant-gardistische mode en trendy spullen moet u rondstruinen in de Altstadt. Direct daaraan grenzend ligt Carlstadt, een wijk met een groot aantal kunstgalerieën. Op de Carlsplatz is een rommelmarkt.

In Düsseldorf wonen zo’n 7000 Japanners en daarom zijn er veel Japanse winkels in de stad, vooral rond de Immermanstrasse. In dit ‘Klein Tokio’ vindt u niet alleen winkels met Japanse levensmiddelen en boeken, maar ook zaken die kimono’s en Japanse vazen verkopen. Verder is er een Japans cultuurhuis met een Japanse tempel, een fraaie Japanse tuin en een traditioneel huis.

Handig om te weten

Enkele websites voor shoppen in Düsseldorf

Königsallee

Schadowstrasse

Carlsplatz

Raadpleeg de websites van de winkelgelegenheden voor actuele informatie.

Populaire activiteiten in Düsseldorf

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Düsseldorf

Düsseldorf Altbier tour
9,0 Geweldig!

Düsseldorf Altbier tour

Vanaf €59,00 p.p.
Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Düsseldorf Altbier tour voor groepen

Vanaf €71,50 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Düsseldorf plannen

Düsseldorf is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Düsseldorf? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Düsseldorf