Nice

Stedentrip Nice

De stad Nice is op zichzelf al een attractie: schitterend gelegen aan de Middellandse Zee en beschut door heuvels met wijn- en boomgaarden en luxueuze villa's. De ‘koningin van de Côte d’Azur’ is een leuke stad om enkele dagen in door te brengen.

In Frankrijk heeft alleen Parijs meer musea en andere culturele bezienswaardigheden. Dwaal rond in het oude Nice en geniet van het aangename klimaat, de subtropische vegetatie en de kleurrijke markten.

Wij geven je uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden en andere attracties van Nice. Handig is de Carte Musées Côte d'Azur, welke je kunt kopen bij het toerismebureau. Daarmee kun je gratis musea en andere attracties bezoeken, of krijg je korting op de toegangsprijs.

Wat te doen in Nice

Wij hebben onze tips voor leuke dingen om te doen in Nice in een handig overzicht gezet. Doe bijvoorbeeld een ontspannen fietstour met gids of een heerlijke foodtour!

Tip voor je eerste bezoek aan Nice

Doe de 'Het beste van Nice fietstour' op de eerste of tweede dag van je bezoek aan Nice. Je ziet de beste bezienswaardigheden van de stad, krijgt leuke tips en weet je na deze fietstour goed te navigeren door Nice!

Top 10 bezienswaardigheden Nice

De highlights van Nice in een handige top 10!

Stranden
1

Stranden

De stranden van Nice liggen vol keien waar het niet prettig op liggen of lopen is. Toch zijn ze ’s zomers overvol. Wilt u zacht liggen, dan zit er niets anders op dan een ligstoel te huren op een van de privé-stranden. Niet goedkoop, wel luxe!

Russische kathedraal
1

Russische kathedraal

Het is een vreemd gezicht: een Russische kerk met de karakteristieke uivormige koepels aan de Middellandse Zee. De kerk werd gebouwd in opdracht van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II. Het interieur van de kerk is rijk versierd met muurschilderingen, fraaie houten lambriseringen en iconen.

Promenade des anglais
1

Promenade des Anglais

De boulevard langs het strand is een van de populairste attracties van de stad. De promenade werd aangelegd in opdracht van de Engelse elite die al in de 18e eeuw naar Nice kwam. Je ziet er monumentale gevouwen in belle épogue stijl, waaronder het beroemde Hotel Négresco.

Musee matisse
1

Musée Matisse

Vlak voor zijn dood schonk Henri Matisse acht van zijn kunstwerken aan de stad Nice. Dankzij donaties van de familie en latere aankopen is de collectie van dit museum uitgegroeid tot een compleet overzicht van de ontwikkeling van Matisse.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
1

Musée du Message Biblique Marc Chagall

De bijbel was voor Marc Chagall de grootste inspiratiebron. Dit museum heeft de grootste collectie religieuze schilderijen van deze joodse kunstenaar. Het gebouw werd speciaal voor de collectie ontworpen en drie van de glas-in-loodramen zijn van Chagall’s hand.

Villa ephrussi de rothschild
1

Villa Ephrussi de Rothschild

De excentrieke barones Ephrussi de Rothschild liet aan het begin van de 20e eeuw een huis bouwen op het hoogste punt van Cap Ferrat. Na haar dood liet ze het huis en haar hele verzameling kunstschatten en antiek na aan het Institute de France.

Cours saleya bloemenmarkt
1

Cours Saleya Bloemenmarkt

Op de Cours Saleya in het centrum van het oude Nice wordt iedere dag markt gehouden. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn hier naast bloemen andere verse producten te koop die samen een kleurrijk geheel vormen. Op maandag is er geen algemene markt, maar verandert de Cours Saleya in een vlooienmarkt.

Musee d archeologie thermencomplex
0

Musée d’Archéologie, thermencomplex

Ten noorden van Nice zijn drie Romeinse badcomplexen en een amfitheater blootgelegd. Naast de opgravingen staat het Archeologisch Museum. Je ziet er voorwerpen die bij de opgravingen werden gevonden en er is een maquette van de Romeinse nederzetting.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
0

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Liefhebbers van avant-gardistische kunst moeten zeker naar het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain (MAMAC). De nadruk ligt op de pop-art kunst uit de jaren zestig en de Franse variant daarop, het nouveau réalisme.

Card landscape missing 80c1782910e2dd58f7b043b424ffc46852aa252a93c60afb731af6f0cc248397
0

Musée d’Histoire Régionale

Dit streekmuseum is vooral beroemd om het monumentale trappenhuis en de zalen op de tweede verdieping. Ze zijn rijk gedecoreerd met beelden en schilderijen. Verder is er een interessante verzameling antieke muziekinstrumenten.

Bike tours landscape card 22123796edf0c99778af2597bcc6273d5dfdf273fb496d03a7161aab0f1ade72
Fiets Special

Fietsen in Nice

Heerlijk fietsen langs de witte stranden en de helderblauwe zee? Dat is fietsen in Nice! Naast het prachtige historische centrum is ook de omgeving een bezoekje waard met de fiets.

tip!

Wat te doen in Nice

De leukste dingen om te doen in Nice!

A Taste of Nice foodtour
Taal Engels
Duur 3 uren, 30 minuten

A Taste of Nice foodtour

Proef de heerlijke smaken van Nice!

Met deze culinaire food tour ga je de lokale specialiteiten van Nice proeven. Je bezoekt niet alleen het beste van de pure Cuisine Niçoise, maar ontdekt ook de cultuur en historie van de stad!

Vanaf
€65,00
Bekijk en Boek
Foodtour
Het beste van Nice fietstour
Taal Engels
Duur 3 uren

Het beste van Nice fietstour

Ontdek het beste dat Nice te bieden heeft met deze leuke fietstour!

Deze fietstour is ideaal om te doen op één van de eerste dagen van je verblijf in Nice. De enthousiaste gids laat je in 3 uur tijd het beste van Nice zien!

Vanaf
€30,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Franse Rivièra e-bike fietstour
Taal Engels
Duur 4 uren

Franse Rivièra e-bike fietstour

Verken de prachtige Franse Rivièra met een e-bike!

Tijdens je stedentrip Nice is een bezoek aan één van de mooie stranden bijna verplicht! Met deze fietstour verken je met een e-bike de prachtige stranden, dorpjes en uitzichten langs de Franse Rivièra.

Vanaf
€50,00
Bekijk en Boek
Fietstour
Advertentie