Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Szentendre Bike & Boat tour

Heerlijk fietsen naar Szentendre & terug per boot!

Avontuur

Szentendre Bike & Boat tour

Met deze dagvullende tour fiets je vanuit Boedapest naar het pittoreske middeleeuwse dorp Szentendre, waar je gaat genieten van een lekkere lunch. Onderweg naar Szentendre fiets je een ontspannen route langs de Donau en door schitterende landschappen. Onder begeleiding van een vriendelijke & ervaren gids stop je onderweg bij verschillende bijzondere plekken en heb je zelfs de mogelijkheid om even heerlijk te zwemmen in een helderblauw meer. Je tocht terug naar Boedapest is per boot!
Starttijd 10:30
Meeting point Bij de trap voor de Lutherse kerk (het vierkante witte gebouw met het kruis op de gevel), op het Deák Ferenc plein (Deák Ferenc tér 4, 1052, Budapest)
Duur 8 uur
Taal gids Engels

De highlights

 • Een heerlijke dagvullende tour in Boedapest en Szentendre
 • Fiets langs highlights in Boedapest zoals Margaretha eiland
 • Stop bij de Romeinse kust en zwem in helderblauwe meren
 • Wandel door het middeleeuwse dorp Szentendre
 • De gids vertelt ondertussen boeiende verhalen en geeft je graag tips
 • Geniet in het dorp van een heerlijke Hongaarse lunch
 • Vaar ontspannen terug naar Boedapest per boot (alleen van mei t/m september)!

Dit ga je beleven

Je start deze tour in het centrum van Boedapest, om vervolgens te stoppen bij een aantal highlights van de stad zoals het Parlementsgebouw en Margaretha eiland, waar je spectaculaire uitzichten over de stad hebt. Via de Romeinse kust (een prachtig groen gebied langs de Donau) en Aquincum (een voormalig Romeinse nederzetting) stop je bij helderblauwe meren waar je kunt zwemmen bij lekker weer.

Uiteindelijk eindigt de fietstocht in Szentendre, waar je heerlijk door de kronkelende eeuwenoude straatjes kunt wandelen. De gids vertelt je natuurlijk meer over de historische plekken waar je langskomt. Zo krijg je een mooi beeld van het vroegere en hedendaagse leven in deze mooie streek. In het dorp en onderweg zijn er uitstekende panorama en foto momenten. Ook is er in het dorp tijd voor een lekkere lunch, waarbij je een echte Hongaarse specialiteit gaat proeven: Lángos. De terugweg gaat niet op de fiets, maar heerlijk per boot (in oktober, maart en april met de trein) terug naar Boedapest!

Let op: Van oktober t/m april vaart de boot niet en ga je terug met de trein!Inclusief

 • Huur van de fietsen
 • Ervaren lokale gids
 • Inclusief lunch
 • Inclusief bootticket (mei t/m september) of treinticket (oktober, maart en april)

Beoordelingen

8,7
Erg goed

Op basis van 20 beoordelingen

Onze tourguide Sara was niet erg enthousiast. Het leek alsof ze nog niet helemaal wakker was en er geen zin in had, wat erg jammer is, we betalen er toch best wat geld voor. Het minste dat je dan mag verwachten is een enthousiasmerende gids... Mijn vriend en ik waren de enige twee die de tour die dag gedaan hebben, wat jammer is gezien het feit dat het ons leuker leek om de tour binnen een groep te doen. Ook erg veel vrije tijd (bijna 4 uur) in het dorpje voor met maar 2 personen. De boottocht was prima.
6,0
Mooie ontspannen tocht over (hier en daar ietwat slecht onderhouden) fietspad langs de Donau. Eerst bezichtiging Margaretha eiland met mooie Japanse tuin en fontein. Leuke stop aan gezellig terras aan de rivier om te genieten van een Hongaarse dorstlesser. Szentendre heel sfeervol klein toeristisch stadje. Daar een typische lokale snack (soort eenvoudige pizza) gegeten. Boottrip terug was zalig en binnenvaren in Budapest prachtig. Goede vriendelijke gids. Aanrader bij goed weer!
8,0
Een hele leuke afwisseling op het lopen door de stad, prachtig pittoresk dorpje, ontzettend relaxte aardige gids, kans op mooie foto’s van het parlementsgebouw en de kettingbrug vanaf de Donau, een échte aanrader!
9,0
Ww hadden een privé tour, geleid door de vriendelijke Sara. Een fijne gids die ons veel vertelde onderweg. Bij de twee tussenstops waren de drankjes ook nog inbegrepen zodat het een zeer faire prijs was. Het tempo konden we zelf mee bepalen en de hele dag verliep gemoedelijk en relaxed.
9,0
Budapest Bike Breeze

Budapest Bike Breeze

Als echte local van Boedapest kent Akos de stad op zijn duim. Meer dan 8 jaar geleden besloot hij zijn kennis en liefde voor Boedapest te gaan delen met andere, Budapest Bike Breeze werd opgericht. Samen met zijn team van deskundige gidsen verzorgt Akos uitstekende fietstours in en rondom Boedapest.

8,6
84 beoordelingen
5 activiteiten