Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Szentendre Bike & Boat tour

Met deze dagvullende tour fiets je vanuit Boedapest naar het pittoreske middeleeuwse dorp Szentendre, waar je gaat genieten van een lekkere lunch. Onderweg naar Szentendre fiets je een ontspannen route langs de Donau en door schitterende landschappen. Onder begeleiding van een vriendelijke & ervaren gids stop je onderweg bij verschillende bijzondere plekken en heb je zelfs de mogelijkheid om even heerlijk te zwemmen in een helderblauw meer. Je tocht terug naar Boedapest is per boot!

De highlights

 • Een heerlijke dagvullende tour in Boedapest en Szentendre
 • Fiets langs highlights in Boedapest zoals Margaretha eiland
 • Stop bij de Romeinse kust en zwem in helderblauwe meren
 • Wandel door het middeleeuwse dorp Szentendre
 • De gids vertelt ondertussen boeiende verhalen en geeft je graag tips
 • Geniet in het dorp van een heerlijke Hongaarse lunch
 • Vaar ontspannen terug naar Boedapest per boot (alleen van mei t/m september)!
 • Betaal makkelijk in cash (in Hongaarse forint of Euro's) bij aanvang van de tour

Dit ga je beleven

Je start deze tour in het centrum van Boedapest, om vervolgens te stoppen bij een aantal highlights van de stad zoals het Parlementsgebouw en Margaretha eiland, waar je spectaculaire uitzichten over de stad hebt. Via de Romeinse kust (een prachtig groen gebied langs de Donau) en Aquincum (een voormalig Romeinse nederzetting) stop je bij helderblauwe meren waar je kunt zwemmen bij lekker weer.

Uiteindelijk eindigt de fietstocht in Szentendre, waar je heerlijk door de kronkelende eeuwenoude straatjes kunt wandelen. De gids vertelt je natuurlijk meer over de historische plekken waar je langskomt. Zo krijg je een mooi beeld van het vroegere en hedendaagse leven in deze mooie streek. In het dorp en onderweg zijn er uitstekende panorama en foto momenten. Ook is er in het dorp tijd voor een lekkere lunch, waarbij je een echte Hongaarse specialiteit gaat proeven: Lángos. De terugweg gaat niet op de fiets, maar heerlijk per boot (in oktober, maart en april met de trein) terug naar Boedapest!

Let op: Van oktober t/m april vaart de boot niet en ga je terug met de trein!Inclusief

 • Huur van de fietsen
 • Ervaren lokale gids
 • Inclusief lunch
 • Inclusief bootticket (mei t/m september) of treinticket (oktober, maart en april)

Beoordelingen

8,8
Erg goed

Op basis van 18 beoordelingen

Een hele leuke afwisseling op het lopen door de stad, prachtig pittoresk dorpje, ontzettend relaxte aardige gids, kans op mooie foto’s van het parlementsgebouw en de kettingbrug vanaf de Donau, een échte aanrader!
9,0
Ww hadden een privé tour, geleid door de vriendelijke Sara. Een fijne gids die ons veel vertelde onderweg. Bij de twee tussenstops waren de drankjes ook nog inbegrepen zodat het een zeer faire prijs was. Het tempo konden we zelf mee bepalen en de hele dag verliep gemoedelijk en relaxed.
9,0
Leuke fietstocht (zo'n 28 km) naar een gezellig dorpje aan de Donau. De prachtige omgeving en de boottocht zijn een mooie afwisseling op de stad Budapest. Onderweg vertelt de gids nog wetenswaardigheden en stopt voor een drankje en later voor langos. Zeker een aanrader!
8,0
Leuke en mooie fietstocht. Wij hebben de tocht naar Szentendre gedaan. De tocht start in het centrum van Boedapest waardoor je ook nog een stukje door de stad fietst, langs het parlement. De tocht langs de Donau is mooi en afwisselend. Goede fietsen en aardige en ervaren gids. Wist veel te vertellen. Terug met de boot is ook leuk omdat je dan de Donau op een andere manier ziet.
9,0
Budapest Bike Breeze

Budapest Bike Breeze

Als echte local van Boedapest kent Akos de stad op zijn duim. Meer dan 8 jaar geleden besloot hij zijn kennis en liefde voor Boedapest te gaan delen met andere, Budapest Bike Breeze werd opgericht. Samen met zijn team van deskundige gidsen verzorgt Akos uitstekende fietstours in en rondom Boedapest.

8,7
79 beoordelingen
5 activiteiten