Ha’penny Bridge

Ha’penny Bridge

Deze voetgangersbrug met romantische lantaarns is het symbool van de stad. De naam komt van de tol die een eeuw lang werd geheven: een halve penny. Vrijwel iedere toerist steekt minimaal een keer de Ha’penny Bridge over.

Bruggen
Hop-on Hop-off Bus Dublin
Vanaf €19,00
Koop tickets

Over deze spot

De Ha’penny Bridge over de rivier de Liffey is een symbool van Dublin. De naam komt van de tol die er honderd jaar lang geheven werd: een halve penny.

De brug werd geopend als de Wellington Bridge in 1816 en was tot 2000 de enige voetgangersbrug over de rivier. De brug is gemaakt van gietijzer, maar dat materiaal was zo onderhevig aan roest dat de brug tussen 2001 en 2003 werd gesloten voor een grondige renovatie. Bijgelovigen zullen met enige voorzichtigheid de brug overgaan, want het renovatiewerk werd uitgevoerd door Harland and Wolff, ook de bouwers van de Titanic…

Tegenwoordig kunt u natuurlijk gratis over deze brug. Ga er ook eens ’s avonds kijken als de Ha’penny Bridge fraai is verlicht.

Handig om te weten

Infowebsite: Ha’penny Bridge

Advertentie

Je stedentrip Dublin plannen

Dublin is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Dublin? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Dublin