Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Milaan

Teatro alla Scala

Hoogtepunten

Teatro alla Scala

Zelfs als je niet van opera houdt is een bezoek aan La Scala meer dan de moeite waard. Het interieur van het gebouw heeft meer weg van een kathedraal dan een concertzaal. Het werd dan ook gebouwd op de plaats van een kerk, de Santa Maria delle Scala, tussen 1775 en 1778. Verdi vestigde hier zijn roem evenals Maria Callas.

Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar in 1946 alweer opengesteld. Van 2002 tot 2004 werd het gebouw grondig gerestaureerd. De opening van het theaterseizoen is ieder jaar op 7 december, de naamdag van Sint Ambrosius, de beschermheilige van de stad Milaan. Die opening is een spektakel: ‘tout Milaan’ dost zich uit in de mooiste kleren en gaat niet alleen voor de opera, maar ook om te zien en gezien te worden.

Als u een voorstelling wilt bijwonen moet u er op tijd bij zijn. De kaartverkoop begint twee maanden voor de betreffende voorstelling en is vaak al dezelfde dag uitverkocht. Lukt het u een kaartje te bemachtigen, dan wacht u een belevenis in het beroemdste operagebouw ter wereld. Opera (of ballet, of een andere voorstelling) van het hoogste niveau en dat is ook wat het publiek verwacht. Het gebeurt bijna nooit, maar mocht een voorstelling het publiek tegenvallen dan zal het dat laten merken ook. Overigens, als je een kaartje heeft, zorg ervoor dat u op tijd bent. Na aanvang van de voorstelling komt er niemand meer in, hoe hard u ook zwaait met uw duurbetaalde kaartje.

Buiten het seizoen kun je een bezoek brengen aan het aangrenzende Museo Teatrale alla Scala. Daar zie je een overzicht van de bouw en de restauraties van het theater, maar interessanter zijn de collecties muziekinstrumenten, posters en kostuums. Bijzonder fraai is de verzameling oude grammofoons en grammofoonplaten.

Handig om te weten

Website: Teatro alla Scala
Adres: Piazza della Scala 1
Tijden en toegangsprijzen voorstellingen verschillen. Een kaartje voor het museum kost € 7,00.

Raadpleeg de website van Teatro alla Scala voor actuele prijsinformatie en openingstijden van voorstellingen.

Keuzehulp Hotels & vliegtickets

Voorkom uren rondspeuren op internet en vind eenvoudig je ideale hotel in Milaan of de meest voordelige vliegtickets naar Milaan met deze handige prijsvergelijkers.