Lokrum

Lokrum

Heb je even genoeg van de drukte van Dubrovnik, dan is een bezoek aan het eiland Lokrum een aanrader. Tien minuutjes op de boot en je bevindt je op een prachtige locatie vol groen, ruige rotsformaties en fraaie natuur. Wandel door de bossen, bezoek oude ruïnes en neem een duik in het zoutwatermeer!

Eilanden

Over deze spot

Zo’n 1000 jaar geleden werd de naam Lokrum voor het eerst opgeschreven door benedictijnen die het eiland bezochten. In het Latijn vertaalt Lokrum zich als zuur fruit, waarschijnlijk omdat het klimaat op het eiland perfect is om exotische vruchten te cultiveren. Deze vroege bewoners bouwden ook een abdij en klooster die nog altijd in gerenoveerde staat te bezichtigen zijn.

In de negentiende eeuw werd het eiland bezocht door de rijke hertog Maximilian Ferdinand die er een groot huis bouwde. Een ander hoogtepunt van Lokrum is de botanische tuin waar veel exotische plantensoorten te vinden zijn. Vanuit de oude haven in Dubrovnik vertrekt ieder half uur een boot naar Lokrum. De vaartijd is zo'n 15 minuten.

Lokrum wordt ook bezocht voor het nudistenstrand dat in het zuidoosten van het eiland ligt. Wil je graag een duik nemen maar is een nudistenstrand niet helemaal je ding, dan kan je een bezoek brengen aan het zoutwatermeer, ook wel de dode zee genoemd.

Voor de Game of Thrones liefhebbers is er een bezoekerscentrum ingericht waar je op de Iron Throne kunt plaatsnemen. Anderen moeten genoegen nemen met een kleine expositie over de historie van Lokrum.

Handig om te weten

Je kunt Lokrum bezoeken van april tot november. De eerste boot vanaf Dubrovnik vaart om 09.00. De laatste boot terug naar Dubrovnik vaart op 19.00. Het is niet toegestaan om ‘s nachts te verblijven op het eiland!

Website: Lokrum dienstverlening
Adres: De boot vertrekt vanuit de haven in het oude centrum van Dubrovnik

Raadpleeg de website voor actuele vaartijden en prijsinformatie.

Populaire activiteiten in Dubrovnik

Kies uit de leukste tours en activiteiten en ervaar het beste van Dubrovnik

Game of Thrones in Dubrovnik wandeltour
9,0 Geweldig!

Game of Thrones in Dubrovnik wandeltour

Vanaf €20,18 p.p.
Dubrovnik Food Tour

Dubrovnik Food Tour

Vanaf €60,00 p.p.
Ontdek Dubrovnik wandeltour

Ontdek Dubrovnik wandeltour

Vanaf €12,11 p.p.
Advertentie

Je stedentrip Dubrovnik plannen

Dubrovnik is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Dubrovnik? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Dubrovnik