Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Wat te doen in Riga

Boek de leukste tours & activiteiten en ontdek Riga met lokale gidsen geselecteerd op kwaliteit en échte passie voor de stad

Wat te doen in Riga

De oude stad van Riga mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Riga. Doe hier een fietstour of rondleiding en ontdek alle hoogtepunten van Riga met een leuke lokale gids. Zo ervaar je de historie en cultuur van dichtbij. Culturele evenementen en festivals vinden gedurende het hele jaar plaats. Midzomernacht (Jāņi) in juni is het belangrijkste feest voor de Letten. Ook zoeken de lokale inwoners van Riga graag de natuur op. Kies voor een ontspannen fietstocht door de bossen en geniet volop van Letland. Dit zijn de leukste activiteiten in Riga.

Fietstours: Ontspannen fietsen door Riga

Met een fietstour ontdek je Riga op een relaxte manier. Je stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen geheimen van Riga. Hier vertelt de lokale gids je de meest interessante weetjes en achtergrondinformatie.
Ontdek alle fietstours

Rondleidingen: Verken de bijzondere plekjes van Riga

Wil je meer te weten komen over bezienswaardigheden zoals de Dom van Riga en de Central Markt? Of een gezellige wandeling door de Oude Stad van Riga doen? Doe een rondleiding met een leuke Nederlandse gids!
Ontdek alle rondleidingen

Food tours: Proef de lokale keuken van Riga

Iedere stad heeft op culinair gebied een eigen identiteit en eetcultuur. Zo ook Riga. Tijdens je bezoek aan Riga wil je natuurlijk lekker eten en het liefst iets meekrijgen van de lokale gerechten en lekkernijen. Kies voor een food tour en ga het proeven.
Ontdek alle food tours

Actieve tours: Voor een sportieve stedentrip

Voor wie niet te lang stil wil zitten of voor wie wel van wat avontuur houdt zijn er leuke sportieve activiteiten in Riga en de omgeving. Of je nu een beginner bent of een expert, deze activiteiten zijn leuk voor iedereen.
Ontdek alle actieve tours

Kies

Kies uit onze tours & activiteiten in Riga

Ontdek

Ontdek Riga met échte

Geniet

Ervaar het beste van Riga en geniet volop van je citytrip

Over Riga

Riga
Sinds de onafhankelijkheid van de Baltische staten is de Letse hoofdstad Riga (een Hanzestad) een populaire bestemming. De historische binnenstad is goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier dan ook veel historische bezienswaardigheden en fraaie architectuur. Riga is een overzichtelijke en kleine stad, ideaal voor een weekendje weg. Om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis en cultuur van de stad mag je een aantal bezienswaardigheden in Riga niet missen: de Oude Stad van Riga, de Dom van Riga en het Vrijheidsmonument. Niet alleen de bezienswaardigheden in Riga zijn fraai, het is ook een gezellige stad met sfeervolle cafés, parken en wijken. Leuke dingen om te doen zijn er ook genoeg, zo kun je heerlijk fietsen in Riga met één van de leuke fietstours onder begeleiding van een lokale gids.