Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is een spiegel van Amsterdam: de Mokumse koopman met het hart op de tong staat er naast collega’s uit China, Marokko, Suriname of Turkije. Het aanbod is dan ook kleurrijk en exotisch. Dagje Amsterdam? Middagje Cuyp!

Markten
Hop-on Hop-off Bus en Boot Amsterdam
Vanaf €25,00
Koop tickets

Over deze spot

De beroemdste openluchtmarkt van Nederland bestaat al meer dan honderd jaar (geopend in 1905) en is ongeveer een kilometer lang. Op de Albert Cuypmarkt vindt u alles: veel groente en fruit, vis, kleding, hoofddeksels, sieraden, schoenen en allerlei prullaria.

De typische Amsterdamse marktkoopman met zijn spreekwoordelijke grote bek en luide stem vindt u er nog steeds, maar in de loop der jaren heeft hij vele buitenlandse collega’s gekregen. De markt is daarmee een afspiegeling van de multiculturele samenleving die Amsterdam is. U vindt er Surinamers, Hindoestanen, Zuid-Afrikanen, Chinezen, Marokkanen, Turken en nog vele andere nationaliteiten. Het aanbod op de markt is daardoor heel internationaal. Naast het ‘gewone’ Hollandse aanbod vindt u er cassave, zoete aardappelen, verse gember, bakbananen, roti, kousenband, Madame Jeannet pepers (heet!) en kokosmelk. Dé plek om ingrediënten in te slaan voor een onvervalste exotische maaltijd. In de omgeving van de markt vindt u toko’s en eethuisjes met de Surinaamse, Turkse of Chinese keuken.

Sommige kraampjes (vooral waar kleding wordt verkocht) zijn het voorportaal van de winkel erachter: kleding passen kan daar. Iedere dag wordt een beperkt aantal stalletjes bij opbod verhuurd. Dit gebeurt ’s ochtends om 9 uur bij het kantoor van de marktmeester op de hoek van de 1e Sweelinckstraat en het kan er soms heftig aan toe gaan.

Net als bij elke toeristische trekpleister moet u op de Albert Cuypmarkt wel goed op uw spullen letten, er zijn zakkenrollers actief!

Om de markt te promoten is er een website in het leven geroepen onder het motto “Dagje Amsterdam? Middagje Albert Cuyp!”

Handig om te weten

Website: Albert Cuypmarkt
Adres: Albert Cuypstraat, tussen Van Woustraat en Ferdinand Bolstraat
Openingstijden: 10.00-17.00 (zondag gesloten)
Toegangsprijs: gratis

Raadpleeg de website van de Albert Cuypmarkt voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Amsterdam plannen

Amsterdam is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Amsterdam? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Amsterdam