Uitgaan in Amsterdam

Uitgaan in Amsterdam

De traditionele uitgaanscentra van Amsterdam zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein. Maar de nieuwe buurt in het Oostelijk Havengebied ontwikkelt zich razendsnel als hét nieuwe vermaakscentrum van de stad.

Uitgaansleven
XtraCold Icebar Experience: Skip The Line + 3 gratis drankjes
Vanaf €19,00
Koop tickets

Over deze spot

Het Leidseplein was in de 17e eeuw de plek waar boeren hun paard en wagen achterlieten om vervolgens de stad in te gaan. Nu zijn het plein en de omgeving het uitgaanscentrum van Amsterdam met ontelbare cafés, restaurants en theaters. Bij mooi weer zijn de terrassen op het plein overvol en wordt het publiek vermaakt door de ene straatartiest na de andere: jongleurs, vuurspuwers, ‘levende’ standbeelden en wat al niet meer.

Voor jongeren (of zij die zich jong voelen) zijn er theater De Melkweg en muziektempel Paradiso (op de Weteringschans), voor gokkers is er het Holland Casino, en voor hoogstaande culturele producties kun je naar de Stadsschouwburg.

Nog maar enkele jaren geleden waren het Rembrandtplein en het eraan grenzende Thorbeckeplein rustiger dan het Leidseplein, maar tegenwoordig doen ze niet voor elkaar onder. Het rechthoekige plein met een parkje en het beeld van Rembrandt in het midden wordt omringd door terrasjes. Vroeger was de Amstel achter het Rembrandtplein het centrum van de homoscene, maar die heeft zich meer geconcentreerd in de Reguliersdwarsstraat.

Bovenstaande pleinen zijn bekende en drukke locaties. Het Oostelijk Havengebied ontwikkelt zich de laatste jaren steeds meer als uitgaansgebied. Naast de moderne architectuur vindt u er cafés, terrassen en restaurants. Ook zijn er uitgaansgelegenheden als het Bimhuis (jazzpodium), het Muziekgebouw Aan ’t IJ, en de trendy, multifunctionele nachtclub Panama. Een leuke tip voor een weekendje Amsterdam: Pak vooral ook een avondje in Rotterdam mee, want uitgaan in Rotterdam is ook erg leuk!

Handig om te weten

Voor een overzicht van de uitgaansgelegenheden in Amsterdam kunt u deze website bezoeken.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Amsterdam plannen

Amsterdam is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Amsterdam? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Amsterdam