De Oude Haven

De Oude Haven

De Oude Haven speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in het dagelijks leven van vele Rotterdammers. Vroeger was het een belangrijke haven en aanlegplaats voor schepen, nu vind je er vooral veel gezellige terrasjes, toeristen en 's avonds veel studenten die tot diep in de nacht blijven. Kortom, een levendige plek die op alle momenten van de dag een bezoek waard is.

Wijken en buurten
Rotterdam Havenrondvaart - Spido
Vanaf €13,25
Koop tickets

Over deze spot

Naast de Delfshaven kent Rotterdam nog een historische haven die een bezoek waard is, de Oudehaven. Deze oude aanlegplaats voor schepen ligt in het centrum van de stad en is tegenwoordig een druk uitgaansgebied. Je vindt er niet alleen gezellige cafés en restaurants maar ook bezienswaardigheden zoals het Witte Huis en de beroemde kubuswoningen.

Er is niet veel intact gebleven van het historische centrum tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de Oudehaven is gelukkig één van die historische plekken die wel bewaard is gebleven. In de haven liggen historische, charmante oude boten, terwijl je aan de kades een bonte mix vindt van gebouwen.

Om je helemaal onder te dompelen in de maritieme historie van Rotterdam en Nederland bezoek je het Maritiem Museum Rotterdam, dat in de Oude Haven ligt. Hier vind je een indrukwekkende collectie historische schepen en krijg je een compleet beeld van de Nederlandse maritieme geschiedenis.

In de zomer kun je heerlijk slenteren door de Oudehaven en op één van de gezellige terrasjes genieten van een lekker drankje en hapje. Het is dé plek om even lekker te ontspannen, vooral ’s avonds wanneer de haven en de bootjes sfeervol zijn verlicht.

Handig om te weten

De Oude Haven

Website: De Oude Haven
Adres: Oudehaven, 3011, Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam

Website: Maritiem Museum Rotterdam
Adres: Leuvehaven 1, 3011 EA, Rotterdam
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur

Advertentie

Je stedentrip Rotterdam plannen

Rotterdam is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Rotterdam? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Rotterdam