Delfshaven

Delfshaven

Het historische Delfshaven geeft je een unieke kijk in de geschiedenis. Doordat veel historische gebouwen verloren zijn gegaan door de Duitse bombardementen in 1940 is dit één van de weinige plekken waar je nog volop oude gebouwen vindt. Vooral de Oude of Pelgrimvaderskerk is een unieke bezienswaardigheden die een bijzondere rol heeft gespeeld in de historie van Amerika.

Wijken en buurten
Rotterdam Havenrondvaart - Spido
Vanaf €13,25
Koop tickets

Over deze spot

Deze oudste wijk van Rotterdam geeft je een goede indruk van hoe de stad er vroeger uit heeft gezien, voordat een groot deel werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Delfshaven is ontstaan als een haventje en scheepswerf in 1389 en heeft in de loop van de historie verschillende hoogtepunten gekend.

Tegenwoordig is de wijk een levendige plek waar toeristen komen om het oude haventje te bezoeken en de Rotterdamse locals elkaar ontmoeten in de cafés, kleine restaurantjes en barretjes. Slenter ontspannen langs de grachten en waan je terug in de tijd tijdens je bezoek aan één van de historische bezienswaardigheden.

De Oude of Pelgrimvaderskerk is één van de blikvangers van Delfshaven. Deze oude kerk met een houten klokkentoren staat internationaal bekend om de Pelgrimvaders. Op 1 augustus 1620 vertrokken de Pilgrim Fathers vanuit Delfshaven voor hun reis richting Amerika. Voor hun vertrek hebben ze korte tijd in de Oude of Pelgrimvaderskerk doorgebracht. Dat deze bezienswaardigheid populair is bij Amerikaanse toeristen zal geen verrassing zijn.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Delfshaven is de Moutmolen, ook wel bekend als de Distilleerketel. Vroeger stonden er vijf moutmolens in Delfshaven, waarvan de Distilleerketel de enige is die nog staat. Maar het had niet veel gescheeld of ook deze molen had niet meer bestaan. In 1940 werd de molen voor een groot deel verwoest door brand. Het duurde maar liefst 44 jaar totdat de molen werd herbouwd, op enkele meters afstand van de originele plek. Tegenwoordig kun je een leuke rondleiding krijgen door de molen en de molen zelfs in werking zien!

Tijdens een wandeling door de oude haven komt je ongetwijfeld in aanraking met Piet Hein, een beroemdheid uit Delfshaven. Piet Hein werd in 1577 geboren in Delfshaven en is bekend door zijn verovering van de Spaanse Zilvervloot in 1628. In Delfshaven vind je een standbeeld van hem, kun je langs zijn geboortehuis lopen en door de Piet Heynstraat wandelen.

Wanneer je langs de kades hebt gelopen en de bezienswaardigheden hebt bekeken kun je terecht in één van de gezellige cafés of restaurantjes die je in en rondom de oude haven vindt. Want dit oude deel van Delfshaven staat niet alleen bekend om de historie, maar ook om de gezelligheid!

Handig om te weten

Distilleerketel/Moutmolen

Website: Distilleerketel/Moutmolen
Bezoekadres: Voorhaven 210, 3024 RR, Rotterdam

Oude of Pelgrimvaderskerk

Website: Oude of Pelgrimvaderskerk
Bezoekadres: Aelbrechtsbolk 20, 3024 RE, Rotterdam

Raadpleeg de website voor actuele prijsinformatie en vertrektijden.

Advertentie

Je stedentrip Rotterdam plannen

Rotterdam is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Rotterdam? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Rotterdam