Belfast Botanic Gardens & Palm House

Belfast Botanic Gardens & Palm House

Belfast heeft een schitterende botanische tuin met een indrukwekkende kas van smeedijzer en glas. Daarnaast is er een tropisch ravijn aangelegd en kunt u er genieten van de rozentuinen. In de zomer zijn er vaak openluchtconcerten.

Botanische tuin

Over deze spot

In de beste Britse traditie heeft ook Belfast zijn Botanische Tuinen. Deze werden aangelegd in 1828 en sommige van de toen geplante bomen en struiken staan er nog steeds. In de loop der jaren zijn de tuinen fors uitgebreid en het is een groen lustoord in het zuiden van de stad.

Tien jaar na de opening bouwde Charles Lanyon een tropische kas met een unieke gietijzeren constructie. Dit Palm House bestaat uit een centrale koepel (voor grote bomen) en twee vleugels: een voor tropische planten en een voor planten uit koelere klimaten. Dit ontwerp kreeg veel navolging bij de bouw van kassen in andere botanische tuinen.

Aan het einde van de 19e eeuw werd er een tropisch ravijn aangelegd. Om het ravijn loopt een voetpad en je hebt een goed zicht op het verschil tussen de planten beneden en boven. Het voetpad wordt omzoomd door prachtige bloemen.

De fraai aangelegde tuinen en rozenperken in de openlucht zijn ook zeer de moeite waard. In de zomer worden geregeld muziekconcerten en andere culturele evenementen gehouden.

Handig om te weten

Website: Belfast Botanic Gardens en Palm House
Adres: drie ingangen: Botanic Avenue, Stranmillis Embankment, University Road
Openingstijden: variërend, van zonsopgang tot zonsondergang
Toegangsprijs: gratis

Raadpleeg de website van de Botanische Tuinen voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Advertentie

Je stedentrip Belfast plannen

Belfast is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Belfast? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Belfast