Wij gebruiken cookies om je een goede ervaring te kunnen bieden. Lees hierover in onze privacy policy.

Fietsen in Oslo

Oslo is een moderne stad met brede boulevards en veel mooie parken. Het centrum is overzichtelijk en je loopt of fietst makkelijk naar de verschillende highlights van de stad. Geniet vooral van een heerlijk kopje koffie in één van de uitstekende koffiebarretje in de hippe wijk Grünerløkka of bekijk de beroemde standbeelden in het Vigeland Park.

Fietstours in Oslo

Boek de leukste fietstours in Oslo! Ontdek Oslo met een uitstekende gids en geniet volop van je stedentrip

Hoe fietsvriendelijk is Oslo?

Doordat er in het centrum veel brede straten zijn is fietsen in Oslo een veilige en leuke manier om de stad te verkennen. In het centrum is de afgelopen jaren veel gewerkt aan de fietsvoorzieningen, waarbij vooral gekeken is naar de succesvolle aanpak in Kopenhagen. Naast speciaal aangelegde fietspaden zijn er ook genoeg straten in Oslo waar auto's niet mogen komen. Pas echter wel op voor de tram, deze heeft altijd voorrang (zelfs op zebrapaden)! Ook in de parken in Oslo is het prettig fietsen en kun je in de zomer heerlijk in het gras zitten. De tijd staat dan even helemaal stil terwijl je geniet van de mooie omgeving en de verschillende mensen die langslopen.

Waarom een fietstour doen?

Soms heb je geen zin om uren door de stad te slenteren al zoekende naar dat ene museum of monument. Een fietstour is dan de ideale manier om in korte tijd goed georganiseerd en zonder stress de stad te ontdekken. In Oslo worden kwalitatief goede fietstours aangeboden. Je fietst met een gids langs een zorgvuldig uitgestippelde route die je langs de beste spots van de stad brengt. Je kunt meestal ook makkelijk een fiets huren, zo kun je de stad alsnog op eigen houtje verkennen met de fiets.

Fietsverhuur

Om een fiets te huren in Oslo kun je terecht bij diverse fietsverhuur bedrijven. Ook heeft de stad een eigen fietsplan, de Oslo Bysykkel, waarbij je makkelijk een fiets pakt uit één van de 100 fietsstations die op verschillende plekken in het centrum staan. Zo fiets je zelf eenvoudig naar de Aker Brygge, waar je een heerlijke duik in het heldere water kunt nemen of verken je al fietsend de winkelstraatjes langs de Karl Johans straat.

Fietsen met een gids in Oslo

Je kunt natuurlijk zelf een fiets huren in Oslo, maar het leuke aan een fietstour is dat de route door echte kenners (vaak locals van de stad) is samengesteld en onder begeleiding staat van een ervaren gids die de stad van A tot Z kent. Zo leer je aan de hand van de verhalen van de gids de historie en cultuur van de stad en de plekken waar je langskomt goed kennen. Helemaal handig is dat de gidsen je goede insider tips geven. Leuke restaurants, cafés, hippe winkelstraten, mooie wijken en de beste hidden gems? Een beetje gids weet ze zo aan te wijzen!

Wat te doen in Oslo

Met de fiets Oslo verkennen is zonder twijfel één van de leukste dingen om te doen tijdens je citytrip! Maar er zijn natuurlijk nog meer verrassend leuke activiteiten waarmee je het beste van Oslo ontdekt. Wij hebben alvast de beste en meest leuke voor je geselecteerd: Wat te doen in Oslo!