Belvedère Paleizen

Belvedère Paleizen

Belvedère betekent ‘mooi uitzicht’ en dat geldt zeker voor het Obere Belvedère. Dat is niet alleen een fraai voorbeeld van barokke architectuur, het is ook het onderkomen van een museum voor moderne kunst. Je ziet er werken van Klimt, Schiele en Kokoschka

Kastelen en paleizen
Paleis Belvedere: Skip the line
Vanaf €13,00
Koop tickets

Over deze spot

De Belvedère Paleizen zijn het meesterwerk van architect Lucas von Hildebrandt. Hij bouwde dit complex in opdracht van prins Eugen van Savoye tussen 1714 en 1722. Als eerste kwam het ‘Untere Belvedère’ tot stand, later bouwde hij op een heuvel het veel grotere en uitbundiger versierde ‘Obere Belvedère’ te bouwen. Vooral dit laatste paleis is een pronkstuk van barokarchitectuur. In het interieur, dat al neigt naar een rococostijl, heeft Hildebrandt zich uitgeleefd: uitbundig versierde zuilen en pilaren en een rijk gedecoreerd plafond.

Beide Belvedère paleizen zijn musea. In het Obere Belvedère huist de Oostenrijkse galerie van de 19e en 20e eeuw. Je ziet er de grootste collectie doeken van de schilder Gustav Klimt met als topstukken ‘Der Kuss’ en ‘Judith I’. Klimt schilderde Jugendstil-schilderijen. Zijn werk is lang miskend, maar krijgt de laatste jaren steeds meer waardering. Daarnaast hangen er schilderijen van Egon Schiele en Oskar Kokoschka, die nog een stapje verder gingen dan Klimt. Hun werk was destijds zeer omstreden, maar nu gelden ze als de vaders van de Oostenrijkse moderne kunst.

Verder zijn er schilderijen te zien van Franse impressionisten en Oostenrijkse werken uit de zogeheten Biedermeierperiode.
Vanuit de Marmerzaal heeft u een prachtig uitzicht over de Belvedèretuinen en Wenen.

Oudere kunst kun je bezichtigen in het Untere Belvedère, waarin het Barokmuseum is gevestigd. Pronkstukken zijn de originele standbeelden van de Donner Fontein op de Neue Markt. Naast het paleis ligt de Orangerie waar kunst uit de middeleeuwen centraal staat.

Tussen de paleizen ligt een fraaie symmetrisch aangelegde tuin met gestileerde bomen en struiken, vele sculpturen in barokstijl, vijvers, watervallen en romantische hoekjes.

Handig om te weten

Website: Belvedère Paleizen
Adres: Prinz-Eugen-Strasse 27 (Obere Belvedère), Rennweg 6a (Untere Belvedère)
Openingstijden: 10.00-18.00 (maandag gesloten)
Toegangsprijs: Obere Belvedère € 14,00, Untere Belvedère € 11,00, Combikaart voor het hele complex € 20,00

Raadpleeg de website van de Belvedère Paleizen voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Beoordelingen

Advertentie

Je stedentrip Wenen plannen

Wenen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Wenen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Wenen