Spaanse Rijschool

Spaanse Rijschool

De wereldberoemde Lippizaner paarden en hun berijders krijgen een jarenlange opleiding voordat ze voor publiek mogen optreden in de Spaanse Rijschool. Een show van formaat! Niet goedkoop, maar gelukkig kun je tegen een redelijk tarief de ochtendtrainingen bijwonen.

Paardrijschool
Spaanse Rijschool - Ochtendtraining
Vanaf €15,00
Koop tickets

Over deze spot

Zelfs als je niets met paarden heeft is een bezoek aan de wereldberoemde Spaanse Rijschool van Wenen zeer aan te bevelen. De naam van de school komt van de paarden die keizer Maximiliaan II in de 16e eeuw uit Spanje liet overkomen. Later startte zijn broer een fokboerderij in Lippiza (nu in Slovenië) en daar komt de naam van de spierwitte paarden vandaan: Lippizaners.

De school leert berijders en paarden de zogeheten klassieke hoge rijkunst. Dat begint, zowel voor het paard als voor de berijder, al op jonge leeftijd en een volledige opleiding duurt jaren. Het doel is een volledige harmonie te bereiken tussen paard en berijder, waarbij de natuurlijke bewegingen van het paard het uitgangspunt vormen. Deze trainingen kun je bijwonen van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-12.00.

Het bijwonen van de training is een goedkope manier om iets te zien van de Spaanse Rijschool. De shows op zaterdag en zondag zijn een stuk duurder (afhankelijk van de show en uw zit- of staanplaats van € 18,00 tot € 165,00), maar je krijgt dan wel iets zeer bijzonders te zien! De shows duren drie kwartier en zijn een lust voor het oog: de paarden en hun fraai uitgedoste berijders bewegen op de klanken van barokmuziek in een schitterend versierde arena. Deze barokke Winterreitschule alleen is al een bezoek waard. Het hoogtepunt is het slot van de show: de zogeheten show quadrille met acht paarden.

Hou er rekening mee dat in de zomermaanden juli en augustus de Spaanse Rijschool gesloten is!

Handig om te weten

Website: Spaanse Rijschool
Adres: Michaelerplatz 1
Openingstijden: ochtendtraining 10.00-12.00 (di-za, geen reservering mogelijk), voorstellingen op zaterdag en zondag.
Toegangsprijs: Verschilt per tijdsdeel. Voor voorstellingen is het verstandig te reserveren.

Raadpleeg de website van de Spaanse Rijschool voor meer informatie.

Advertentie

Je stedentrip Wenen plannen

Wenen is een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip! Wat te doen in Wenen? Er zijn genoeg leuke activiteiten en hotspots! Praktische dingen zoals het vinden van je ideale overnachting of de meest voordelige vlucht zijn vaak wat lastiger. Met onze keuzehulp vergelijk je daarom overzichtelijk en snel de beste aanbieders!

Laat je inspireren!

Bekijk ook deze hoogtepunten van Wenen